Itt is megtalálsz:
Egyéb

Hoppá, hoppá,

még tartunk egy remek Márton napi libavacsorát, és máris azon kell gondolkodni, hogy mi legyen a karácsonyi vacsora. Igazi “guilty pleasure”, afféle titkos-ciki élvezet ez: esténként menüt tervezni úgy, hogy a kemó előtti méregtelenítés jegyében PÁROLT KARFIOLT ettem, egy kis tökmagolajon átpirítva. Nagyon átpirítva, úgyhogy tulajdonképpen nem is volt annyira rossz. Ha már a guilt pleasure a téma, megemlíteném, hogy SZULEJMÁNT nézek (röhögj csak, gaz gyaur!), aztán ebayen olyan full kínai bizsukat nézegetek, amiket “seray jewellry” és egyéb hasonló neveken találok meg… tovább is van,mondjam még? Oké! Egyes egyedül a hajékszereknél érzem, hogy túlzás lenne (merthogy kopasz vagyok), de pl. eljátszottam a gondolattal, hogy megrendelek valami SZERÁJ ÉKKÖVE vagy FATIMA YÜZÜL ÁLMA nevű fröccsöntött ékszerszettet, és lecsattogok vele kicsiny falunk CBA üzletébe – abba az üzletbe,  ahol nyerítve felröhögtek,amikor mandulatejet akartam venni, illetve ahol a tollasütőtől az önindítóig, a kis csemegepulttól a virághagymáig minden van.

Királynőként vonulnék selyemben-bársonyban, és ilyeneket mondhatnék, hogy “szóljon kedves Béla bég Ibolya asszonynak, hogy fizetném a damaszkuszi rózsaolajat (vénusz napraforgót) és a marsalai nemes bort (pöttyös túrórudit, amivel korrumpálni akarom a gyerekem).”

Mondanom sem kell, hogy kinyúlt melegítőben vagyok most, ugye?

Na koncentráljunk, koncentráljunk:

két menüt kell megálmodnom: egyet Szentestére, egyet pedig másnapra, amikor jön az egész famili. A 25-i ebéd nem lehet bonyolult, és el kell készüljön előző nap, mert aznap még egy keresztelőre is megyünk. Meghívni még ugyan nem hívtak meg minket, de megyünk:D
Oké, az alap biztos: szenteste nálunk Ádám mindig fenyegetőzik a halászlével (de nem lesz belőle semmi, úgyhogy borleves lesz), utána mindig kacsa van, utána meg nézzük a zserbót, amit hoz a Nagyi, és nem eszünk belőle (öt szeletnél többet fejenként:D), merthogy másnap családi jelenés van, és vigyázunk a vonalainkra (nem akarom, hogy idén is megkérdezzék, hogy megint terhes vagyok-e).
Másnapra én húspástétommal, lazackrémes fánkkal, karácsonyi sós kaláccsal és pikáns gombasalátával készülök. Meg még nem tudom, hogy mivel, úgyhogy irány a Pinterest, lássuk, mit találtak ki a nálam sokkal kreatívabb emberek….
Na egyelőre eddig jutottam (ugye, hogy mennyire mérhetetlenül diétás??):
tojáslikőrös pite. nem kell többet mondanom, ugye?

kolibri torta – évek óta szerettem volna, ha rajta van a listán. no majd most.

füstölt lazac (orbitálisan nehéz receptet választottam, mi?:D) saját készítésű diós rozschipsszel, krémsajttal (ne keresd a képen, azt már én álmodtam hozzá).

Megosztás:
Previous Post Next Post

6 hozzászólás

  • Reply barbi76

    Amikor a kajákról írsz én mindig csak pislogok.
    És még mindig fáj a fogam pár receptre.
    Ilyenkor mindig az jut eszembe hogy mennyi mindenből kimaradunk, mert leragadtam a paprikás krumplinál és a húslevesnél.
    Karácsonykor sincs nagy faxni: kacsa pecsenye, párolt káposztával, meg valami süti.
    Egyszer azért jó lenne alkotni valami igazán finom, különleges kaját.
    Nem lehetne hogy a bejegyzésekben megemlített kajákhoz receptet is írsz? 🙂

    2013-11-01 at 21:31
  • Reply N.

    Mi sajtgolyóval etetünk mindenkit halálra. http://www.mohakonyha.hu/2011/02/szines-sajtgolyok.html

    Egész jól megy 😀

    2013-11-01 at 21:39
  • Reply GoldenApple

    Barbi, sikíts, melyik receptet írjam? Vagy arra is gondoltam, hogy leírom, mi lett jó a NAGY FAGYASZTÓS FŐZÉSből. Hm?

    2013-11-01 at 21:43
  • Reply liviedi

    OOOOO..kene nekem az a lazackremes fank recept 🙂

    2013-11-02 at 11:14
  • Reply GoldenApple

    Ez pl jónak tűnik, én is ezen a recepten indulok el. Egyébként nem nagy ördöngősség: égetett tészta (pofonegyszerű, de nagyon puccos:)), aztán a lazackrém pedig lazac, némi túró, vaj, pici citrom, bors, petrezselyem. Mix.

    http://www.mindmegette.hu/croque-en-bouche.recept

    2013-11-02 at 12:06
  • Reply barbi76

    Köszönöm előre is. Bár attól tartok most egy lavinát indítok el, ami a receptek leírását illeti. 🙂
    Csak győzd..:))
    Szóval:
    -piték (póréhagymás-főtt tojásos, fahéjas almás, szilvás)
    -reggeli kekszek
    -raguk
    -reggeliző krémek
    -rizottók
    -Tamara csirke
    -fokhagymás-fetás-spenótos cannelloni betöltve
    -pizza

    2013-11-02 at 22:10
  • Leave a Reply