Itt is megtalálsz:
mindennapok

Lassan kitavaszodik :)

Mióta a ház leglehetetlenebb sarkában alszunk (ez a létező legnemfegshuisabb hely az ágynak: ragyog a Nap, déli fekvés, ráadásul a nappali közepén), azóta ilyenkor szinte átragyog a szobán a fény.

Nekem pedig még akkor is jó kedvem lesz ettől, ha épp fáj a torkom, folyamatosan fújom az orrom és olyan, mintha akvárium lenne a fejem körül.

Vicces, mert hetek óta nem éreztem annyi tettrekészséget magamban, mint most: bejelentkeztem a pránanadi tanfolyamra, félig begyúrtam egy bogár-ceruzatartót és isteni “öthagymás” újkrumplit sütöttem ebédre.

12783974_1523129487992285_1058856649_n

Ez még az előkészületi fázis, de íme a recept (?) 😀

  • egy kiló újkrumpli – negyedekre vágva
  • 1 szál póréhagyma
  • bio vöröshagyma (ha nem bio, inkább ne!)
  • bio lilahagyma (dettó)
  • metélőhagyma
  • fokhagyma
  • 2 tojás, úgy 2 deci víz, só (sok só!) és bő egy deci olaj – ez az öntet
  • friss bébispenót

Ezeket kell összeönteni, összekeverni, 180 fokos sütőben megsütni (és többször megkeverni, míg minden oldala megpirul), Mennyei!

Mellé meleg, gyömbéres-hársfavirágmézes gyümölcsteát iszunk, mert jövő hétre jól kellene lennünk: Medvével miniszabira utazunk (Bridget Jones óta várom, hogy használhassam ezt a kifejezést. Miniszabi. Muhaha.)

Na megyek bújni. Egész nap ez megy:

12826097_579537072200800_141293016_n

Megosztás:
Previous Post Next Post

3 hozzászólás

  • Reply Borsócska

    Már a múltkor is szerettem volna kérdezni, miért pont a hagymánál a legfontosabb, hogy bio legyen? Írnál majd ezekről? Köszönöm, előre is!

    2016-03-08 at 16:42
  • Reply Ági

    Az a penészedésre leginkább hajlamos zöldség. Brutális mértékben penészirtózzák – pont ezért,és mivel nagyon lédús, elképesztően megköti az összes műtrágyát,gyomirtót, ilyesmit. Nekem nagyon-nagyon durva refluxom volt. Olyan refluxról beszélünk, amikor transzplantáltaknak való savlekötőt szedtem napi szinten és ülve aludtam,mert egyébként szétmarta a nyelőcsövemet a sav. Nna. Ez a diétával megszűnt. Aztán mikor rátaláltam a Zsámboki biodinamikusokra, akkor nagyon kevés lilahagymát megpróbáltam… és nem volt semmi baj. Vöröset is- azzal sem volt gond. Aztán egyszer próbáltam átállásos biot – mégis mi a szar bajunk lehet alapon… kárvolt. Kettő napig sírtam a fájdalomtól, és nemcsak én,Ádám és a gyerekek is.

    2016-03-08 at 17:57
  • Reply Borsócska

    Köszi! Mi Szatyorboltozunk, csak eddig nem gondoltam rá, hogy máshonnan ne… valamiért a krumpli-répa-cékla triónál figyelek-figyeltem erre, de a hagymáknál nem jutott eszembe.

    2016-03-09 at 09:12
  • Hozzászólás a(z) Borsócska bejegyzéshez Cancel Reply