Megint úgy 50 ezer, és ismét két hónapra megvan a kaja. A teljesség igénye nélkül:
- csülkös bableves
- bolognai, ebből van, ami simán fagyasztva, van, ami palacsintába töltve húsos palacsintának (sajttal a tetején), egy harmadik adag meg fusillire öntve, tejszínnel forralva és úgy lehűtve-elpakolva
- fokhagymás-fetás-spenótos cannelloni betöltve
- Tamara csirke (rengeteg)
- Tacos töltött palacsinta sajttal a tetején
- reggeliző krémek: padlizsánkrém (sima; paradicsomos; sajtos), fetakrém (aszalt paradicsomos olajjal, fokhagymával, olajbogyóval), konfitált májkrém (sima. most mazsolásat nem készítettem)
- Rizottó (húsos-paradicsomos-olajbogyós)
- két nagy tepsi rakott kelkáposzta
- pirított zöldségköret (jaj, ez isteni – harsogóan színes, nagyon változatos, többféle is készült)
…
- nagyjából 20 kiló lecsó (ez külön bejegyzést érdemelt)
…
- és akkor amit nem kellett főzni, de ment a fagyasztóba: csirkemellek, bécsi virsli (tuti, szójamentes), kacsacombok
- ami meg a fagyóba se ment: olaj, tej, liszt, zabpehely, müzli
és most jön majd:
- piték (póréhagymás-főtt tojásos, fahéjas almás, szilvás)
- reggeli kekszek (csak ki kell venni a fagyóból és 15 perc alatt megsül – nekünk nagyon bevált)
… és ami jött VOLNA
- sajtos croissant, pizzák, kalács, kenyér, kakaós csiga.
és miért nem? Mert a nyomorult Bosch nem működött. Nem kértem tőle lehetetlent: mindössze 60 dkg liszt lett volna az első kör, és nem, nem, nem akart velem játszani.
Csörgött-zörgött, csattogott-imbolygott, majd’ szétesett. Egy szó nélkül visszaadták a pénzt. Gondolom nem mi voltunk az elsők.
Mi a jó hír? Visszakaptuk a pénzt. Mi a rossz? Nincs dagasztógépem.
Viszont újra itt a remek alkalom, hogy válasszunk, és ezúttal már nem lövünk mellé: iparit veszünk. És kész.
5 hozzászólás
Ha nem túl pofátlan dolog, erről a bolognai palcsiról lehetne még hallani? A ragut a palacsintába töltöd, és utána? Sütőbe be, vagy kirántod, vagy "csak" úgy fogyasztjátok? Nagyon kíváncsivá tettél, és érdekelne a fagyó utáni élete ennek az ételnek! :]
2013-09-10 at 16:221.,megcsinálom a ragut
2., elkészítem a palacsintát (na jó, ez hülyeség. sírva kuncsorgok mindenkinek, hogy keverjenek be egy jó palacsintatésztát:D)
3. betöltöm
4., alutálcára teszem
5. megszórom sajttal, megy rá tejfől
6., tetejére plusz egy réteg alufólia
és így a fagyasztóba.
Majd fotózom, ha kivettem és esszük, hogy milyen sütés után.
2013-09-10 at 19:23Elképesztő hogy miket főzöl. Én mindig ámulattal olvasom.
2013-09-11 at 21:17Van rá lehetőség, hogy leírnád a recepteket?
Vagy oldalt ahonnan vannak?
pl. piték, kekszek, raguk
Köszönöm!
Melyikkel kezdjem? Paleo, nem paleo, húsos, nem húsos…
2013-09-20 at 11:49Én nem vagyok egy paleo-s fajta, ha lehet ilyet mondani, de nyitott vagyok minden újdonságra.
2013-09-21 at 17:57Minden jöhet, aminek jönnie kell. 🙂
Legyen akkor előbb a nem paleo, és húsos. Aztán a többi, előre is nagyon köszi!!