Itt is megtalálsz:
Egyéb

Recept, napi dühöngés,

1., Recept, ami annyira finom, hogy le kell írnom, el ne felejtsem.
Pucolj meg egy ÓRIÁSI fej zellert, majd vágd kockákra. Három nagy jonagold almát szintén apríts kockákra. Igen, fontos, hogy jonagold legyen.
Egy serpenyőben forrósíts egy bő kanál kókuszzsírt, szórd rá a zellert, nyomj hozzá 3 gerezd fokhagymát és pirítsd meg, majd tedd rá az almakockákat. Egy egészek kicsi gyömbér is mehet rá, úgy fél teáskanálnyi, meg persze só, sok só, de a jobbik fajából: csak a parajdi vagy a himalája só jó, jódozott semmiképp nem lehet.
Tettem rá egy kevés fagyasztott petrezselymet is. A szárítottat nem szeretem, nekem annak széna íze van, de arra eléggé rákaptam, hogy a fagyasztómban legyen mirelit apróra vágott fűszernövény. Egy óriási csomag talán 4-500 Ft a Metroban, nagyon kiadós. Felöntöttem úgy 2 deci vízzel, majd megvártam, míg a víz elforr. Na jó, nem teljesen, egy kis szaft maradt alatta.
Mazsolás-fokhagymás AAAAA basmati rizzsel ettük, valami brutálisan finom volt.

………………..

2., Napi dühöngés: a hócipőm tele a fundamenta lakástakarék telefonos ügynökeivel. Nem, nem a kedvessel, hanem a reszelős hangú tetügörény fingfejű értetlen kurvapicsával, aki nem érti, hogy köszönöm, nem. Visszahív.

Tény, hogy sokkal jobban magamévá kellene tennem azt a mondást, miszerint

“Alaposan válaszd meg a csatáidat. Néha fontosabb, hogy nyugalmad legyen, mint hogy igazad.”

…………………

3., Befejeződött egy megbízásos munkám, és hála az égnek (meg a befektetett rengeteg munkának), közel 40%-os növekedést értünk el. Csodálatos, hogy a megbízó sürget, hogy ugyan adjam már le a számlát, hogy mihamarabb rendezhesse, és hogy hű meg ha, meg köszöni, meg hogy igazi örömmunka volt. Az volt:)

…………………

4., Tegnap Medve beállította a kerámia kemencét, most valami életvédelmi kapcsoló (van ennek valami szakszerű neve, de ha agyonütsz sem jut eszembe) után rohangál.
Eszembe jutott: FI relé.

…………………

5., Újra elővettem a Mucha hímzésem, egész jól haladok vele.

…………………

6., Szerdán próbanapra megyünk a Waldorf családi napközibe Gergővel.

………………..

7., Medve beadta a derekát, sőt, ő mondta: zöld lesz a bejárati ajtónk. Nem terveztük, hogy átfestjük, de mivel most eszébe jutott, nem ellenkezem:)

………………..

8., Olyan hideg van, hogy elpakoltam a farmerkabátot és a vékonyabb bőrdzsekiket is, sőt, már a széldzseki is kevés. A tollkabát még várat magára, de a szövetkabátom előkerült… Még szerencse, hogy ma délután már nincs hivatalos dolgom, nem kell mennem sehova. Medvének állítom össze a kiváltani való recepteket (calcimusc és társai), készítek egy nagy adag zelleres almakrémet (üvegekbe, kamrapolcra, télire), meg főzök házi mustárt. Kíváncsi vagyok, állítólag ég és föld.

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Anita Slenker

    Hehe. Engem is hívogatnak fundamentások hetek óta. Persze rejtett számról. Először nem vettem fel. Aztán a sokadik alkalommal felvettem, végighallgattam a beköszönőt, és kedvesen kértem a hölgyet, hogy legyen kedves törölni az adatbázisból. Majd mikor pár nap múlva ismét hívtak ugyanattól a cégtől, akkor már úgy vettem fel, hogy bemutatkoztam, és végig sem hallgatva közöltem, hogy ha megint fundamentával kapcsolatban keres, akkor nem tudom mit csinálok, de már nagyon elegem van. Erre közölte a "kedves" hölgy igen kioktató stílusban, hogy ő az xy kft-től telefonált, és reméli, hogy nem mindig így veszem fel a telefont, majd rámcsapta. Olyan ideges lettem, hogy legszívesebben visszahívtam volna, de persze a rejtett számot nem lehet viszsahívni. Ki van ez találva.

    2015-10-12 at 14:16
  • Leave a Reply