Itt is megtalálsz:
Uncategorized

Tegnap

pihentünk. Játszóházba mentünk, forró krumplit ettünk. Olvastam, Barnus épített, aztán tévét néztem, amikor aludt a gyerek, és
BUMM!
egyszercsak ott volt. Műsor gyerekes anyákról, akik baromi elfoglaltak. Otthonról dolgoznak félállásban, gyereket nevelnek, és ellátják a háztartást, mosnak, takarítanak és főznek. És itt volt a bibi.
A “főznek” alatti vágókép az volt, hogy egy R.E.A (Roppant Elfoglalt Anyuka) egy teljesen fagyott, mirelit kész kaját vágott be épp a sütőbe és R.G.F-et (Roppant Gondterhelt Fejet) vágott. Hm. Valóban ez a megszokott? Tényleg így akarjuk táplálni a családot? Ismerek olyan anyukát, akinek le van takarva a gáztűzhelye és egy cserepes virág van rajta, ő nem főz, csak a mikrót használja. Két gyereke van. Hétfőn kínai zacskós tészta, kedden meki. Szerdán mirelit pizza, csütörtökön Lidl-ös hamburger (csak mikrózni kell), pénteken fagyasztott virsli a mikróba és hotdog sajttal meg ketchuppel-mustárral (egyébként most, hogy írom, ezt speciel nagyon megkívántam). Szombaton nem-esznek-meleg-ételt(!), mert vasárnap kínaiba mennek.

És ez minden héten így megy. Csak nekem furcsa? Csak nekem hiányozna a főzelék, a saláta, a levesek?

Nem mondom, hogy nem szoktam csalni. Néha csak kiveszek a mélyhűtőből egy korábban lefagyasztott tésztaszószt. Vagy egy fagyasztott zöldségkeveréket vajon megpirítok, kis vízzel felöntöm és puhára párolom köretnek. Van, hogy csak bedobok egy pizzát a sütőbe, és túlélem a napot.

De ez utóbbit semmiképp nem nevezném főzésnek és nem sóhajtoznék, hogy hú, de kifáradtam. Ilyenkor egyszerűen csak konstatálom, hogy ma is evett a család, és túl vagyunk az egészen, és nem lehet mindig 3 fogásos szipiszupi vacsora. És nem baj. És jó ez így.
De büszke semmiképp nem vagyok rá.
  • Remek megúszós tipp a fagyasztott fűszervaj: lefagyasztom és bármikor mehet a húsokra, a zöldségre.
  • Sajt a serpenyőbe és alma meg kolbász mellé. Három perc. Isteni.
  • A szójaszósz és a kínai rizstészta mindig bejön, ha gyorsan kell főznöm valami finomat.
… de most komolyan: azért még ezek miatt sem érdemes sóhajtozni, hogy hú meg ha,
Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply