Itt is megtalálsz:
Új otthon

Az új otthonunk

Az új otthonunk a Káli-medencében lesz, Kővágóörsön.

Tudjátok, hogy nekünk mindig szerelem volt: ismerjük télen és nyáron is, szeretjük, rengeteget jártunk ott, így amikor kiderült, hogy ott lesz, ott lehet a családi fészek, határtalan volt az örömünk.

Csodásan megépített, tágas, kényelmes otthonunk lesz, amitől azért válik meg az építő család, mert nekik már nagy: a gyerekek (nekik is három van) már kirepültek, már az unokák jönnek sorban és közelebb szeretnének költözni hozzájuk.

Ennek megfelelően a terek nagyon élhetőek, az édesanya a család motorja és nagyon nagy konyhát vitt, az ötszemélyes család kényelmesen élt a házban, így nem csoda, hogy mikor beléptünk és számolgattunk, nekünk is ideális volt az elrendezés.

A fűtés rendkívül okosan van megoldva, a fürdőszobák tágasak, a ház teljesen alá van pincézve és a pince résznek is pont olyan az elosztása, ahogy én gondolnám: külön kis boros rész van (hőszigeteléssel), bitang nagy kamra (az enyém se kicsi, de ez…!), a többi egyelőre műhely/garázs, de nekem azért vannak terveim ezzel a résszel, mert itt van a garázs is, és ide mindenképp szeretnék majd egy nagyobb “előszobát.”

Kettő falat bontunk összesen, azokat sem teljesen, és nyilván a saját képünkre formáljuk majd a házat, úgyhogy izgalmas időszak elé nézünk.

Ablakcsere mindenképp lesz, a konyhát is újragondoljuk majd, és próbálunk minél kevesebb bontással haladni, a gyerekek ugyanis szeptemberben kezdik a sulit és az ovit.

Hatalmas az izgalom, mást sem hallgatok, mint kinek milyen szobája lesz. Abba a korba értek, hogy már számít, már önkifejezés, már különböznek, úgyhogy izgalommal várom, hogy álmodják meg az új életterüket.

Az új városunk Tapolca lesz, ott tudunk majd ügyeket intézni és a gyerekek is oda járnak majd suliba, és most, hogy kettő napig ügyet intéztünk, sétáltunk, mászkáltunk, ebédeltünk, azt kell mondjam: élhető, barátságos kisváros és hát  tó környéke meg egyenesen egy ékszerdoboz. Minden van, amire szükségünk van, ami meg nincs, azt eddig is neten rendeltem, így semmiféle változást nem hoz ebből a szempontból a költözés.

Sok bútorunk nem fér be az új házba, aminek a gyerekek már nevet is adtak (így tudták a keresgélés időszakában beazonosítani, hogy épp melyikről beszélünk), és rajta is maradt ez a név, egy idő után úgy emlegettük mi is 🙂 , úgyhogy egyrészt szelektálni kell a bútorok között (van, amit eladunk, van, ami itt marad), és persze kellenek újak is.

Gőzerővel dobozolunk, tervezgetünk és álmodozunk, már tapogatózunk, hogy milyen is legyen, hogyan szeretnénk, és mivel Medve nem ért a szóból (neki a sörösüveg zöld pont olyan, mint a halvány olíva), ezért képekkel kommunikálunk, és úgy rakjuk össze az egyes tereket, hogy milyen is legyen.

Mutassam? 🙂

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

2 hozzászólás

 • Reply Mókusélet

  Mindenkepp! Részletesen 😊 A boros pincét csak akkor, ha tele van 😁😁😁

  2020-06-28 at 06:14
 • Reply Ildó

  Mutasd, naná! Nagyon szeretem az ízlésedet.

  2020-06-28 at 09:08
 • Leave a Reply