Itt is megtalálsz:
Új otthon

A leendő nappali

A koncepció neutrális, letisztult, pasztell volt.

Abban a másodpercben nyerített fel Ádám, hogy na AZ egész biztosan nem vagy, Nyuszkó, úgyhogy a bézs és fehér enteriőröket a tone-su-tone stílust el is felejtettem.

Olyan lesz, amilyenek mi vagyunk: bohém, színes, eklektikus.

Közös fala van a konyhával és mi azt mindenképp szeretnénk kibontani, a tapasztalat azt mutatja, hogy a legfőbb életterünk a konyha, nappali, étkező, és ez itt adott: a nappalihoz csatlakozik egy tágas étkező is, úgyhogy a közösségi teret kipipálhatjuk.

Ezt a 3 teret kell színben összehoznunk úgy, hogy ne bolonduljak meg az unalomtól azért és kiélhessem a színek iránti olthatatlan szerelmemet.

A falak mindenhol fehérek lesznek, ez koncepció, ebből nem engedek, a padlón még gondolkodunk, lehet, hogy várunk egy telet és megnézzük, mi esne jól: padlófűtés? Elég a parketta?

A nappaliban reményeim szerint a napsárgára festendő (még két szín között hezitálok) szekreterem csodás kontrasztban lesz a kék bőr ülőgarnitúrával. Töménytelen mennyiségű könyvünk van, így azoknak egy része egész biztos a nappaliba kerül, ehhez fehér BILLY /OXBERG kombót választottam az ikeából.

A szőnyegünk nem mai, de ilyen, nagyon szeretjük, tökéletes lesz ide, és szerintem a burgundi állólámpánkon sem kell változtatni, jó lesz az itt.

Csillár ügyben egy kicsit tanácstalan vagyok, a most divatos trendek szerint valami fémet és indusztriálisat kellene ide betenni, de nekem az nem tetszik, vagy nem találtam még olyat, ami tetszik. Van egy gyönyörű formájú, de az új házba talán kicsit komor karos csillárunk, lehet, hogy azt maszatlom át valami lágyabb árnyalatra, és az kerül végül a nappaliba, de ez majd úgyis akkor dől el, ha egyben látom az egészet.

A padló most járólapos, és nagyon erősen gondolkodunk a fa padlón, de idén már nem, azt jövő tavasszal, idén az  fontos, hogy tető alatt legyünk és nyugodtan kezdjék a gyerekek az iskolaévet… de egy picit előre kell gondolkodnunk, hogy mégis milyen színvilágot képzelünk el, mert az összenyitott 3 helyiség bútorainak, stílusának valahogy rímelni kellene, mégis szeretném, ha az egyes terek nem lennének “túlhangolva” és külön-külön is lenne egyénisége mind a konyhának, mind az étkezőnek.

Hát, így indulunk, eddig kb. egy falbontás és pár könyvespolc, és nagy vandálkodásra nem lehet számítani: álomhelyen vettünk álomházat, további terveink is vannak még, szóval nem fér bele a nagy ereszd el a hajam és cseréljünk mindent.

Lassan.

Van időnk.

Majd megsúgja a ház is, hogy mit szeretne.

😀

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply