Itt is megtalálsz:
mindennapok

Böngésző

Kisgyerekes anyukáknak nem kell bemutatnom a Böngésző sorozatot: egy kisváros lakóinak napjait követhetjük végig az évkörön át, 4 kötet plusz egy éjszakai böngésző, és az igazi, a nagy tutiság az eredeti, Rotraut Susanne Berner könyvek, a többi csak pótlék. Barnus kicsi volt még, mikor rajongóvá vált, aztán Gergőke is nagyon szeretett böngészni és most, egy bő fél év múlva valószínűleg Kolost is beszippantja, én pedig évről évre képedtem el azon, hogy egyre inkább olyan az életem, mint a böngi lapjai. Ezen először megrökönyödtem, aztán hitetlenkedtem, most pedig már élvezem ezt a fajta kiszámíthatóságot, rendet és viszonylagos egyszerűséget.

Mutatom is az őszi kötet első oldalát:

Még ugyan nagyon az elején állunk ennek az ősznek, és állítólag jön még pár napnyi meleg, de a Balaton annyira lehűlt, hogy nem valószínű, hogy tudunk már fürdeni, esetleg az otthoni medence tud még annyira átmelegedni, hogy okozzon néhány szép délutánt, aztán attól is búcsúzunk erre az évre.

Medve befejezte a festést, következik a burkolás, aztán a pince pakolása és rendszerezése, ahonnan már eddig is olyan kincsek kerültek elő, hogy csak csuda:

  • legalább 3 gyönyörű madáretető, ami még fenn sincs
  • egy reptethető sárkány (még a Tchiboból rendeltem, aztán elnyelte a feneketlen pince)
  • néhány csodaszép Le Stagioni dell’Orto üveg, amikbe almát és szilvát szeretnék eltenni, illetve a paradicsomszósz befőzése is rám vár, ezen a hétvégén esedékes
  • találtam Kolosnak való kicsi lomseprűt és talicskát is

Aztán persze a legislegnagyobb izgalom most az iskola és az óvoda: a héten az Aldiban van esőruha, mindjárt fel is megyek megnézni, van-e még Gergő méretében, és jön a gumicsizmás időszak is, a lelkemnek nagyon kellene egy mustárszínű Joules. A pénztárcámnak meg nagyon nem, mert most sok kiadás lesz.

Tavaly kimaradt a csipkelekvár és a gombaszárítás: még mielőtt azt gondolnád, hogy  ordas nagy erdőjáró vagyok, sietve leszögezem, hogy Adri barátnőm próbált ebben a kérdésben némiképp a jó útra terelni, de röhögőgörcs volt a tény, hogy a Gergő korú kisfia alaphangon 3-4x annyit tudna menni, mint én. Szóval csipke: megveszem.

Újra nyit a könyvtár, benne a babafoglalkozásokkal (ez az olvasó nőről jutott eszembe) és mivel a két nagy iskolában és óvodában lesz, így Kolossal miénk a világ!

Hiába vagyunk most Boldogasszonynál, egy hónap múlva már bőven Szent Mihálynál tartunk, és izgalmas, tüzes-bátorságpróbás városi nap lesz nálunk, a Balatoni ház pedig még jó pár őszi hétvégére vár bennünket, a rohadék és agyzsibbasztó meleg (amire mindenki panaszkodik, de én imádom!!) után végre van kedve az embernek sétálni, kirándulni és kimozdulni kicsit.

Nézem a FB eseményeket: Thai Fesztivál lesz, XXII. Vegetáriánus (de majdnem minden vegán) Fesztivál, Vegán Burgerfeszt (gm opció is van a legtöbb helyen), és persze közeleg a tesóm esküvője, amire fejben már megrendeltem a szép időt és a jókedvet.

Zenda Ivett hozza majd az őszi ruháimat, frissül az összes sminktetoválásom, letudjuk Barnus és Kolos kontrolljait és tervezünk egy ráncfelvarrást a nagyfiús szobába.

És ez az első oldal még csak 😀

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply