Itt is megtalálsz:
mindennapok

Felfordulás

van házunk táján: jön Körte, a hathetes mini kosorrú nyuszi.

27332708_1541457199241657_1358026170875309990_n

Ennek örömére tegnap egy kisebb afrikai ország éves gdp-jének megfelelő összeget hagytam a Fressnapfban, pedig a legnagyobb tételt, a ketrecet ajándékba kaptuk Kriszta barátnőmtől.

Ha minden rendben megy, megszokjuk és megszeretjük egymást, akkor majd jön mellé egy kis társ is, hogy ne legyen egyedül. A tenyésztő állati kedves, tök segítőkész és így nagy valószínűséggel a másik nyuszink is tőle lesz majd: a kennel tiszta, a nyuszik cukik és tényleg kicsik maradnak, ha egyszer már mininek vette az ember.

Remélem minden jól megy majd, mert elég komoly nehézségeken mentünk mostanában keresztül a fiúkkal, és szívből hiszem, hogy ez a kis szőrpamacs sok nyugalmat és új energiákat hoz az otthonunkba. Kerestük, kutattuk máshol is a párját, jó néhány tenyészetet megnéztünk, de igazából nem találtunk olyan nyuszi.t, akit most elhoztunk volna mellé szívesen, így marad az, hogy később érkezik mellé kicsi pajtás és úgy szoknak össze – a tenyésztő szerint nem lesz gond. Ha kisfiú érkezik, akkor bármikor jöhet, csak amelyik előbb ivarérett, azt ivartalanítani kell, ha viszont kislány érkezik, akkor ő csak ivartalanítás után jöhet, mert eret vágok magamon, ha kisnyuszik születnek.


A nyuszin kívül is újabb kalandokba kezdek: megrendeltem a vegán sajthoz az oltókultúrát, lesz sajtunk, joghurtunk, tejfölünk, ezekkel pedig sokkal színesebb és élvezetesebb lesz a 40 napos böjt, ami február 14-én indul. A Zsámbokiaknál most már van LÉ doboz is, úgyhogy turmixokkal és vitaminokkal is felturbózzuk majd a böjtöt. Medve tavaly hatalmas fegyelemmel csinálta végig, idén csatlakozom én is és persze a gyerekek is. Mielőtt bárki a szívéhez kapna, gyorsan elmondom, hogy a böjt nem fogyókúra, szóval semmi baja nem lesz a gyerekeknek, mint ahogy azzal is remekül elvannak, hogy most tavasszal lesz 4 éve, hogy sem tejet (semmilyen formában) sem glutént nem fogyasztanak.

A böjt kezdetéig még tombol a farsang: ma lángos lesz (és zöldségleves), holnap fánk (és fahéjas ringlólekvár)… és persze nagy várakozás Körtére.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply