Itt is megtalálsz:
mindennapok

Ha most a teraszomon ülnénk,

megkérdezném, hogy mandulatejjel vagy rizstejjel kéred-e a kávédat. Elhajtanánk a gyerekeket Bob mestert nézni, és valószínűleg csendben csodálnád, ahogy Johanna nevű hatalmas fenyőfánk ágain át beragyogja nap azt a brutálnagy, 40 négyzetméteres teraszt.

Csacsognánk minden apróságról, kis dolgokról, amik éppen most foglalkoztatnak, és kakaós kekszet ennénk a kávé mellé – mert voltam olyan rohadék, hogy eldugtam párat a kölykök elől.


 • Nagyon közel állunk a tökéletes kenyérhez. Sokszor készül barna vagy vörös rizsből, de fekete rizsből is készítettem már, nagyon szeretjük. Megveszem, megőrlöm a malmunkkal és még langyosan fel is használom – foszlós, lukacsos tésztájú péksütik alapja ez a fajta jó liszt.
 • Kitört nálunk a Geomag láz. Fantasztikus, mennyire leköti őket az a játék, nagyon klassz dolgokat építenek belőle, úgyhogy egyáltalán nem bánom. Jó érzés, hogy egyre jobban, egyre hosszabban tudnak együtt játszani anélkül, hogy üvöltözés és/vagy sírás lenne a vége.
 • Újrakezdtük az akupunktúrát, Barnusnak nagy szüksége volt rá, és azt kell mondjam, hogy működik, mint a varázslat. Az új Szurka Néni is kedves, és nagyon-nagyon jó, Anyukámék pedig felajánlották, hogy belefizetnek Barnuska bérletébe, szóval hosszútávra is be tudunk rendezkedni.
 • Készülünk a táborba, nekem szükségem lenne egy túraszandálra. Néztem egy Columbiát a Decathlonban, ami elsőre őrülten tetszett, de rájöttem, hogy a vizes füvet, a pocsolyákat, a sarazást és a vizeskedést nem bírná, mert kívül-belül bőr. Nem véletlen gyártják a komolyabb túraszandálokat gumi/műanyag talppal. Most a Teva és a The Nort Face szandáljai (tetsziiiiiik) versenyeznek a Decathlon szandáljaival (reális ár, reális használathoz. A postára is kocsival megyek.)
 • Ki kéne takarítani a kocsit, Medve ugyanis előszeretettel használja Imrét málhás szamárnak. Az övében visszük a katalógusokat, az öltönyt tisztíttatni, az enyémbe jut a marhatrágya, a virágföld, a benzines fűkasza.
 • Befőztem összesen 30 kiló epret. Lett sima, lett bio vaníliás, almás, vörösboros, eperdarabos… az összes kicsi üveget felhasználtam, úgyhogy ha most jön a korai cseresznye, a málna és az egres, az már vagy nagy üvegbe megy, vagy addig veszek kicsiket. Majd kitalálom.
 • Vettünk egy fügefát, egy kicsi gömbtuját és egy kicsi  sima smaragdtuját. Csak úgy. Elfér a kertben. Ősszel majd virágágyást alakítok ki, most gyűjtöm a Pinteresten az ötleteket, hogy hogy kellene, mert hát finoman szólva sem vagyok az a típus, akinek a seprűnyél is kivirágzik a kezében.
 • Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit szeretne Gergő a szülinapjára, mert mikor megkérdezem, akkor annyit mond, hogy ENNI. Az biztos, hogy nem lesz nagy buli: jön a dédimama, őt nem lehet már nagy hacacárénak kitenni, úgyhogy valószínű, hogy idén a Nagy Nemzeti Központi Rendezvény helyett mindenki külön-külön köszönti meg ezt a kis szülinapost. Három éves lesz. Őrület 🙂
 • Őrület ez az idő, de komolyan. Trikó és rövidnadrág váltakozik gumicsizmával és esőkabáttal egész júniusban. Igazán jöhetne már a nyár…

86d5d029-9bcd-4aad-96a5-b67d20437289

És TE? Mit csinálsz, mi történik, mi foglalkoztat?

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

7 hozzászólás

 • Reply Ildo

  -Horgolni tanulok. Mar egesz jol megy.
  -Szervezem a nyarunkat a gyerekekkel.
  -Gyerekkonyveket nezegetek, vegre nagyon rakaptak a gyerekek. Tenyleg, van otleted?

  2016-06-14 at 06:36
 • Reply Ági

  Tyű, majd összeszedem az aktuális kedvenceket

  2016-06-14 at 08:08
 • Reply Livia

  – Épp költözünk, már három hete, még mindig dobozok és holmik, de végre van kert, és ha épp nem esik, kint iszom meg a kávémat.
  – És vendégek jönnek, és együtt eszünk-iszunk, és idill van, pedig napközben az összes hajamat kitépem és/vagy megőszülök, mert egyszerűen mindenki mindent szétdobál.
  – Soha nem gondoltam, hogy ki tud csúcsosodni a szúnyogok és meztelencsigák iránti ellenszenvem. Pedig de.
  – Olyan, de olyan könyveket hoztam ki a könyvtárból! Magamnak persze, de tegnap pl egy csirkés gyerekregényt a nagynak (9), beszarás, hogy ilyen van! (Különleges csirkék egy nem mindennapi baromfiudvarból)

  2016-06-14 at 08:10
  • Reply Ági

   Csirkés mesekönyv? Mesélj…

   2016-06-14 at 09:47
 • Reply star70

  En dolgozom:-)Nemetül,nemet patikaban:-)Es megfagyok,mert itt is remes az idö,eppen tegnap mondtam,hogy a gyereknek uj szandal helyett gumucsizmat veszek inkabb:-D
  Agi,ha meg emlekszel arra a levelre amit majdenm 2 eve irtam..hat die jutottam.Nagyon kemeny volt,es meg nincs vege:-)

  2016-06-14 at 18:11
 • Reply Anna

  Nálatok hogy van ez a lekvárfőzés? Gyümölcs, pektin és ennyi? Mesélj kérlek 🙂

  2016-06-14 at 18:27
 • Reply Mamucni

  Mandulatejjel kérem. Köszönöm! És a csokis keksz helyet a rizslisztes kenyérből egy falatkát. És valószínűleg a receptet 🙂
  Próbálok lassítani. Lehet nekem is a teraszra kellene mennem ?!

  2016-06-15 at 14:43
 • Leave a Reply