Itt is megtalálsz:
alma meg a fája

Hiába harmadik gyerek…

… de mivel mindent eladtunk, elajándékoztunk, kiselejteztünk, gyakorlatilag újra kell vásárolnunk mindent. A legtöbb dolgot használtam veszem, de a Tchibo-ból, Aliexpress-ről és az Amazonról is jöttek cuccok.

És itt, ezen a ponton el is mondom, hogy miért változott a terv és hogy hogyan gondoltam meg magam és változtattam az eredetileg kitűzött “á, csak a legszükségesebbek kellenek” álláspontomon.

A fennkölt alaptézis, ami mentén mégis elkezdtem begyűjteni a cuccokat, az ez:

 

B. MEG A K. ÉLET, MEGÉRDEMLEM, HOGY EGYSZERŰ LEGYEN.

így. csupa nagybetűvel.

Néha, csak azért, hogy ne felejtsem el, elgondolkodom azon, hogy pólóra nyomtattatom vagy ráírom a fürdőszobai tükörre.

Megérdemlem.

Megérdemlem, hogy ne fázzon a derekam, mikor éjjel felkelek megszoptatni a gyereket. Megérdemlem, hogy ne kelljen behajolnom a nagykádba, hanem a térdfájás és hátfájás helyett csak a buborékokra és a pancsolásra figyeljek. Megérdemlem, hogy kényelmes legyen tolni a babakocsit. Azt is, hogy ne fakadjak sírva minden alkalommal, amikor útra kelünk a három gyerekkel. Megérdemlem, mert ezek az apróságok rakják össze a munkámra, a főzésre, a pihenésre fordítható időmet.

Hé, ez már a harmadik gyerek. Pontosan tudom, hogy mi az, ami jó lesz, ha lesz.

Íme, a B.M.K.É. babavásár első gyűjteménye.

1., (8)

1., Szoptatós hálóingek. Gyakorlatilag ezekben fogok élni, úgyhogy nagyszerű, ha nem műszálas, nem kínkeservesen viszketős, és nagyon szerettem volna egy olyat is, amiben embernek érzem magam. A Tchibo kismama hálóinge ilyen.

2., Ikea báránybőr: nagyon javasolták, hogy szuper, ha ezen alszik a baba, mert a szőrei, a puhasága valahogy az anyaméhre emlékeztetik. Én hajlok rá, hogy a műbarit vegyem, ránéznék arra a kis preparált bőrre és összefacsarodna a szívem.

3., Végül Quinny lett. Olyan, mint az Opel – sosekopel (cöcöö muhaha), ráadásul elképesztően szép állapotú szettet sikerült találnunk MaxiCosi hordozóval, mózessel, ilyen-olyan lábzsákokkal, szóval nagyon elégedett vagyok.

4., Mérleget nem vettem volna (az előző kettőnél nem volt), de most annyira kedvező áron adta a csaj, akitől a kocsit vesszük, hogy mondtam, hogy csapja hozzá.

5., Ó, és az álmaim vágya! Apu szerint újságtartó, szerintem meg Katie Crib és nagyon jutányos áron vettem – álomszép állapotban, biopamut lepedőkkel… A kiságy megy a babaszobába, a kis bölcső meg itt lesz az ágy mellett.


 

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Zsófi

    Helló!

    Csak egy apró észrevétel: nekünk a quinny hordozója nem fért be harmadik ülésnek hátulra – így nekünk hordozót kellett vennünk külön 🙂

    2017-01-31 at 09:42
  • Leave a Reply