Itt is megtalálsz:
alma meg a fája

Hírek innen a karanténból

Elért engem is a köhögés, úgyhogy most csak fekszem és próbálom túlélni a napot.

A gyerekek játszanak, én beindítottam az új mosogatógépet, tegnap vettük, nagyon szép, a másiknak 80.000Ft lett volna a javítása…

Kezd elegem lenni a télből. Szerencse, hogy most a viszonylag szerethető arcát mutatja: csak úgy ömlik be a fény az ablakon, én meg eszem a vitaminjaimat, iszom a teámat, telefonálgatok és dolgozom. Gyömbéres kekszet sütünk délután a fiúkkal, azzal várjuk haza Medvét, aztán újra el kell majd mennie, de legalább egy kicsit együtt lehetünk.

Elképesztő “sajtkrémet” kutyultam tegnap: még nincs meg A TÖKÉLETES recept, de már ez is mennyei volt.

Kell hozzá 3 gerezd fokhagyma, két bő marék dió, só, kókuszzsír, petrezselyem, zsálya, egy pici pirospaprika és egy éles késő robotgép. Először kenyérre szerettem volna, de aztán annyi lett, hogy tésztával ettük, egészen remek volt. Medve gyorsan hozott egy palack száraz fehérbort, úgyhogy igazi kis ünnepi vacsora kerekedett belőle.

Barnabásnak mozog az egyik foga, rendkívül izgatott, ez az első kiesőfélben lévő fogacska, úgyhogy óriási várakozással fekszik le minden este, hogy hátha éjszaka kiesik és reggelre jön a fogtündér.

Jön a szülinapja is, most a tortán gondolkodunk, hogy milyet szeretne, napról napra más a koncepció: volt már csoki, eper, gyömbér és fahéjas alma is, úgyhogy gyanítom majd csak aznap születik meg a végső változat.

Nem tudom, hogy mit kap a szülinapjára. Ezeregy dolgot szeretne, leginkább vonatos duplót, és itt jön a képbe az én dilemmám. Most tekintsünk el attól az egyébként hajmeresztő ténytől, hogy a vágy tárgya 34000 Ft-ba kerül. Igen, harmincnégyezer. Ezt akkor is túlzásnak tartom, ha összedobná a család és még egyet is értenék a választással.

A bibi inkább avval van, hogy a szó legszorosabb értelmében úgy 15-20 kiló dupló van itthon, tökéletesen kihasználatlanul. Szétszórva. Térdig járunk benne…

Persze, persze, jó minőségű játék, törhetetlen, elnyűhetetlen, ez idáig oké. Játszanak is vele – nos, inkább játszogatnak, de hamar oda a varázs.

Harmincnégyezer forint. A nagy készletet, amire vágyik (mert látta valakinél) nem venném meg. A kicsi, a 14.000Ft-os már elérhetőbb, de az meg nem olyan, az már csalódás. Ha bármi más klassz dolgot kap, az meg végképp nem az, mert rendületlenül ezt kéri minden Karácsonyra, Húsvétra, szülinapra. Viszont azokkal, amik megvannak, azokkal nem játszik.

Igazán, nagyon szeretné. Igazán nem akarok ennyi pénzt kiadni. Igazán felesleges is lenne. És igazán nagy csalódás minden alkalommal, hogy nem azt kapja.

Ti mit tennétek?

Tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre, de csak finoman, ha kérhetem, értelmes emberi hangnemben. Köszönöm szépen.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

15 hozzászólás

 • Reply Andi

  Szia!
  Nekünk a kisebbik változat van meg. Nagyon szeretik a fiúk, ha duplóval játszanak, ez a kiindulási alap, ehhez építenek. Viszont Barnabás már nagy, úgyhogy a kicsi készlet szerintem tényeg nagy csalódás lenne neki. Az én 3 és fél évesem játszik most, a 7 éves néha bekapcsolódik, de akkora izgalom nincs benne, mert egy ovális pályán megy a vonat. AH nagyobb készlet lenne és tudná variálni, ő is még mindig sokat játszana vele. HA lehetőségetek van rá és mondjuka család összedobja, akkor én a nagyot venném meg, főleg ha már kitartóan, régóta ez a vágya….
  Andi

  2016-02-09 at 11:53
 • Reply Ágihanna - Szelencetitkok

  Esetleg megnézni vaterán, jófogáson, vagy e-bayen, hátha ott kedvezőbb az ára?

  2016-02-09 at 11:56
 • Reply Ági

  Néztem, nincs 🙁

  2016-02-09 at 11:59
 • Reply Judit

  van a fb-on duplós csoport, ott eladnám a meglévőket, és megvenném a nagy szettet, szintén ott a csoportban, bolti ár alatt. üdv,Judit
  https://www.facebook.com/groups/402237233151327/?fref=ts

  Egyébként engem is csak a lustaságom tart vissza,h feltegyem a nem használt kb. 2 m3-nyi duplónkat, mert hiába a rengeteg kocka, ha csak az istálló meg a lovak érdeklik a lányaimat. Csak a férjem szerint vonatos meg versenyautós meg szerelhető autós duplót is muszáj volt megvenni 😀

  2016-02-09 at 12:08
 • Reply Pethő Annamari

  Szia!
  Megvenném, mert ezek szerint régóta és tényleg nagyon ezt szeretné. Aztán, ha nem válna be, de lehet, hogy a kicsi majd rengeteget fog vele játszani, később eladnám. A duplot tuti jó áron lehet eladni. Hajmeresztő, de legyünk őszinték, ha magunknak veszünk egy csizmát, kb. ennyibe kerül. Vagy egy télikabát. Illetve egy komolyabb parfüm sem sokkal olcsóbb. És tényleg elnyűhetetlen játék, amit tíz év múlva is eladhatsz nem féláron se, mint a többi gyerekcuccot. Max. annyi történik, hogy megbánod, de az meg jó lecke lesz, hogy lehet, mégse érdemes mindig minden kívánságukat teljesíteni.

  2016-02-09 at 12:08
 • Reply star70

  Agi mi a pontos neve a jateknak?Hatha a nemeteknel van…itt minden van.
  En is megvennem neki,ha tenyleg annyira szeretne.Ha nem is jatszik vele mindig…

  2016-02-09 at 12:28
 • Reply Veronika

  Az enyém 2 évesen kapta meg karácsonyra. Mi vettünk hozzá egy kiegészítő szettet, amiben váltók is vannak. Nagyon szeretik, és most már a kicsi másfél éves is ismerkedik vele.

  2016-02-09 at 12:28
 • Reply star70

  https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/lego-duplo-eisenbahn-set-10508-neu-fuer-ostern-/415401460-23-8502
  na ez az:D
  ha szeretned akkor intezkedem:-))
  kicsit olcsobb

  2016-02-09 at 12:46
 • Reply Kriszti

  Én a férjem kisfiának a méregdrága lego vágyain akadtam ki rendszeresen. A feljebb elhangzott érvvel nyugtattam magam: én pl. tegnap vettem egy rúzst. Csak ügy. Mert nehéz hetem volt. Jó persze csak 3500 pénz volt, de szükség, na az nem volt rá. Csak vágytam rá. Jó eséllyel nem is használom el. Előbb megunom. Hát így.

  2016-02-09 at 17:40
 • Reply Niki

  Megvenném, amit igazán szeretne, összefogva, közös ajándékként. Ez “csak pénz” (jó, nyilván érezhető összeg, de ha nem a gázszámla befizetése helyett van…)
  Szerintem azt bánnád jobban, ha nem lenne igazi az öröme. Nem azt, ha kifizetitek, és roppantul örül 🙂

  2016-02-09 at 19:06
 • Reply Anna

  Én megvenném neki.
  De nem a Duplót, hanem a sima Legót.
  Erik (májusban lesz 6) is mindig vonat mániás volt. A Duplo vonatot 2 évesen kapta meg, de azt mostanra kinőtte. Vaterán adtuk el.
  A Lego távirányítós vonatra több, mint egy évet várt. Tavaly karácsonyra nem kapta meg (rosszul voltam az árától), de miután már tavasszal írt egy levelet a Jézuskának, hogy ő ezt szeretné, és egész évben erről beszélt, karácsonyra megvettük neki. 34 eft körül van az alap készlet, de jól jön még hozzá néhány plusz sín és váltó 6-6eft-ért…
  Hihetetlenül boldog volt, ha nem kapta volna meg, nagyon csalódott lett volna, de megérte, imádja!
  Mi a Duplókat eladtuk, és azok ára simán fedezte a mostani vonatot.

  2016-02-09 at 22:19
  • Reply Ági

   Csak Duplóról beszélünk, mert, tutod, van egy Gergő nevű betyárpöcse fazon kisebbik fiam is.

   2016-02-10 at 06:30
 • Reply Anita

  Szia! En is megvenném. Ahogy írod, mióta ez a vágya volt mar nehány ünnep, mindig kapott valamit és mindig csalódott. Könnyen lehet, hogy a nem vágyott megis kapott ajándékok ara lassan eléri a 34 ezret…az jó ötletnek tűnik, hogy fogjon össze a család, vagy válogassátok ki a mar nem használtakat és adjatok el.
  Anita

  2016-02-10 at 10:38
 • Reply Három Hónap - Telefonos fotók

  […] nem vetődött el a Facebook oldalra, annak itt is jelzem, hogy megvan a nagy, vonatos készlet. A lobbizásotok sikerrel járt, és Barnabás megkapta szíve vágyát Medve nagynénje […]

  2016-02-18 at 09:51
 • Leave a Reply