Itt is megtalálsz:
Egyéb

Ho-ho-ho-ho

Mai termés: egész álló nap csak mosok, mosok, mosok. Én nem tudom, hogy kinek mennyi ruhája van, de ezek szerint nekünk RENGETEG! Szeretném, ha üres lenne a szennyestartó, mire beköszönt a Karácsony:)
Elkészültünk az ajándékok egy részével: kész van 

  • a háziorvosunknak-asszisztensnek
  • gyerekorvos-asszisztens-védőnőnek
  • bölcsis gondozónőnek szánt csomag
Narancsos – karácsonyi fűszeres muffint kapnak, forró csoki készletet (gyönyörű, metszett üvegbe tettem kakaóport, cukrot, fűszereket, a tetejére teszek csokireszeléket és pillecukrot), és egy-egy tábla csokit.
Ezen kívül az orvosunk és az asszisztensünk kap még egy-egy  üveg bort, a gondozónéni meg valami Clinique szájfényt vagy szempillaspirált.
Elkezdtem becsomagolni a Barnusos ajándékokat, rengeteg könyvet kap, favonat készletet asztallal, toronyórát lánccal:)
Medve bevásárolt, megvette a húst is (kacsa lesz, mint mindig), én már annyira várom a sütés-főzést, hogy az nem is igaz! Szenteste 
  • sajtleves lesz dióval (nekem és a gyereknek), halászlé (gyanítom Barnus ezt is megkóstolja, engem hat lóval se lehetne kényszeríteni),
  • kacsasült (vörösboros-narancsos-ropogós), zöldségágyon és szerecsendiós burgonyafelhő
  • máktorta portóis meggyel
  • aprósüti
Másnap indul a nagy hajcihő, bár remélem, hogy 24-én délelőtt egy füst alatt elő tudok készülni másnapra is…
Pénteken megyek még egy nagy karácsonyi körútra, már megvan a megbízatásaim egy része (basszus, magunknak is én veszem meg az ajikat), ezek az apróságok remélem majd a listán lesznek:

Az irodalmi géniuszok ritka találkozása: P. D. James, régóta korunk egyik legcsodáltabb krimiírója ezúttal Jane Austen közkedvelt regénye, a “Büszkeség és balítélet” szereplőit vonja be egy gyilkosságról és érzelmi zűrzavarokról szóló történetbe.

1803-at írunk, hat év telt el azóta, hogy Elizabeth és Darcy megkezdték közös életüket Darcy pompás birtokán, Pemberley-ben, és békés, rendezett világuk csaknem támadhatatlannak tűnik. Elizabeth remekül megállja a helyét a főúri kastély úrnőjeként. Két szép kisfiuk született, Fitzwilliam és Charles. Elizabeth nővére, Jane és a férje, Bingley a közelükben élnek; az édesapja sűrűn ellátogat hozzájuk; derűlátó beszélgetések folyik Darcy húgának, Georgianának a házassági kilátásairól. És zajlanak a mindenki által várva várt évenkénti őszi báljuk előkészületei. Azután a bál előestéjén darabokra törik ez a nemesi idill. Egy vadul billegő cséza száguld fel a kastély kocsifelhajtóján, benne Lydia, Elizabeth kegyvesztett húga, akit férjével, a kétes jellemű Wickhammel együtt kitiltottak Pemberley-ből. Lydia hisztérikus állapotban botorkál elő a kocsiból, azt sikoltozva, hogy Wickhamet meggyilkolták. Pemberley lakói megrázó hirtelenséggel egy ijesztő rejtély kellős közepén találják magukat.


P. D. James, akit egy egész életen át tartó szenvedélyes szeretet fűz Austenhez, mesterien teremti újra a “Büszkeség és balítélet” világát, felvillanyozva egy ragyogóan megírt bűnügyi regény izgalmával és feszültségével, ahogyan csak ő képes erre.
 
Citrusliget /Szeretettel Hölgyeknek aromaterápiás illóolaj válogatás
Catrice körömlakk Marilyn & Me

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply