Itt is megtalálsz:
Egyéb

Kérdeztétek / felmerült

Mellbimbó: nem onnan indult. Ductalis invasiv carcinomám volt, ami a tejcsatornából indul. A legtöbb melldagi ilyen. Hiába tejcsatorna, nincs köze a terhességhez: 70 fölött is príma ductalis daganatokat tudnak képezni a nők. 
Kiütés: nem kiütés, ez egy speciális, melldaganatra jellemző bőrtünet. Nem mindenkinél jelenik meg. Észre se venném, ha nem mentem volna keresztül azon, amin előtte. Mindössze 3, apró, tűfejnyi pontról van szó. Bőrszínű, beleolvad a környezetébe. Nem a bőrgyógyász kompetenciája. És ez nem maga a daganat. Ez egy kísérő bőrtünet lehet.
Mindenérzékenység: Barnabás nem pszichésen reagál így. A “pszichésen így vezeti le a gyerek” az a körömrágás, hogy átjön éjjel leellenőrizni, hogy befekszik mellém aludni. A “mindenre oda kell figyelni diéta” az innen-onnan összeszedett családi örökség, és inkább az az aggasztó, hogy együttesen van jelen. De kurva jó zsömlét sütöttem tegnap és szuper változatosan lehet kajálni, szóval megoldható a dolog.
Mikor lett gyanús: a mellemen lévő bőrtünet sosem volt gyanús. A dió méretű csomó a jobb mellem felső negyedén  na az rohadtul az volt, és egy fürdésnél vettem észre. Egyébként nem fájt, nem viszketett, szóval olyannyira nem aggódtunk. Egészen az utolsó pillanatig nem…
Tumormarker: jelzi, hogy mennyi a vérben jelenlévő rák-ellenanyag. Van a speciális emlőtumor-marker, meg van egy általános tumormarker, nekünk volt melldagisoknak ezt a kettőt nézik, és mind a kettő nagyon-nagyon alacsony. Figyelgetni kell, hogy nő-e KIUGRÓAN.
Nem álltam vissza a húsra. Megettem pár szelet csirkesonkát, meg egy szelet recegős húsvéti sonkát, de alapvetően nem kívánom a húst. Ma rizstészta lesz zöldségekkel, tojással. Ádámnak lesz mellé husi. 
@Kószáló pszicho-izé, dobnál egy mailt a haromhonap kukac gmail.com-ra? 
Nem esik jól: összességében a szervezetünk nem hülye. Nehéz elfogadni, hogy így van, de így van: pontosan jelzi, mi kell neki.
———–
Megosztás:
Previous Post Next Post

2 hozzászólás

 • Reply kiscsillag

  Most megijesztettél, évek óta van ilyen gombostűfejnyi bőrszínű puklikkal tele mindkét bimbóudvarom….

  2014-04-24 at 20:20
 • Reply 11 szandika

  Hol volt a csomó a mell külső,vagy belső részén?Tudtad mozgatni jobbra-balra?És a puklik hol voltak a bimbóudvaron?A tetejük fehér volt?
  Bocsi a sok kérdésért,de engem is meg ijesztettél…..

  2014-07-21 at 07:07
 • Leave a Reply