Itt is megtalálsz:
Egyéb

Kinőttem- bejelentkeztem – listára írtam

Kinőttem.
Harmincnégy és fél évesen eljutottam ott tartok, hogy nem biztos, hogy tudom, hogy mi a jó nekem és hogy mire van szükségem, de azt biztosan tudom, hogy mire és kire nincs.
Ennek megfelelően purgálok most magam körül mindent.
Nincs szükségem például glossy magazinokra (Joy, Glamour, Cosmo stb.) Ádám mindig ilyesmit hoz, ha úgy gondolja, hogy szükségem van némi női megerősítésre, és egész eddig nem is szóltam, mert átlapoztam, meg minden, de… nem, már nagyon rég nem nekem szól.
Nem iszom trendi koktélokat, nem török karrier babérokra, nincs szükségem borítéktáskára és hasított bőr peeptoe csizmára sem. Nem kell aranyóra, csábító parfüm, nem nekem szólnak a trendek úgy általában, és nem kenek magamra semmit.
Nincs szükségem töltelék emberekre a facebook oldalon. Eddig sem örültem, hogy egy csomó, számomra érdektelen ember életét követem, de nem volt meg a bátorságom, hogy megnyomjam a gombot: unfriend. Nem hide, nem unfollow hanem unfriend.
Nincs szükségem a Pinterest boardjaim jó részére: hosszú hajak, ombre festés. szőke melír… mind delete. Találtam egy-két pint, hogy mi lenne, ha kislányom lenne, milyen lenne a szobája. Két fiú boldog anyukája vagyok. Semmi szükségem rózsaszín függönyre – ha talán egyszer mégis, akkor majd akkor foglalkozom a kérdéssel.
Nem kellenek sajtos receptek, sütireceptek, húsos receptek. Kinőttük, átnőttük, már nem eszünk olyasmit. Nem kell dolgozó anya ruhatár (nem megyek irodába), nem kell a “hogyan válasszuk ki a megfelelő iskolát a gyereknek” (ez pipa) és törlöm a diétás-fogyókúrás táblákat is – jó úton járok.
A telefonom szerencsére megúszta a nagy purgálást: kézzel mentettem el minden egyes számot, amit fontosnak tartottam. A többi pedig le van mentve valahova, de azóta sem nyitottam meg azt a fájlt…
Nincs szükségem kéretlen tanácsokra, energiavámpírokra és okoskodókra. Megoldjuk magunk. Jól-rosszul, nem számít. Vállaljuk a következményeket.
————–
Bejelentkeztem.
Bejelentkeztem fodászhoz. Egészen rövid lesz a hajam és már most imádom: az egyik legjobb dolog volt a kemoterápiában, hogy a haj szük-ség-sze-rű-en átmegy a rövid haj fázison. Imádtam. Imádom a mai napig.
Bejelentettem Barnabást néptáncra. Ez volt a szíve vágya – kíváncsi leszek, hogy meddig tart majd a nagy lelkesedés.

 

————–
Listára írtam.
 
Elfogytak az olajak. Elfogyott a szezám-, a rizs-, a tökmag-, és a dióolaj is, ezeket pótolni kell, mert nagyon fontos szerepük van az étrendünkben.
Elfogyott a B12 vitamin, a körömvirág kivonat és a türelmem.
Ó, jaj, a türelmem. Ma nagyjából fél órán át kiabáltam sírva az apukámnak (nem az apukámmal!! az apukámnak!!), hogy fáradt vagyok.
Fáradt, túlhajszolt, elhasznált.
Üres.
Üres bögre.
Üres bögréből pedig nem lehet tölteni.
Holnap nagyon kell az a pilates.
Megosztás:
Previous Post Next Post

2 hozzászólás

 • Reply Névtelen

  Szia!
  Ha van kedved adj egy esélyt az Éva magazinnak. Nekem olyan érzés volt amikor megtaláltam, mint a Nők lapja a régi szép időkben. Vannak benne hosszú érdekes cikkek, aranyos kis szórakoztató írások, szines nézegetni való képek, és hasznos tanácsok. Olyan lap, aminek behajtogatom a csücskeit, hogy ezt majd meg szeretném mutatni a barátomnak, ezt az anyukámnak, ennek meg majd utánanézek jobban a neten, mert érdekel. Nem biztos, hogy neked is tetszeni fog, de talán. Ja és most még Joy kuponok is vannak benne, így anélkül hozzájuk lehet jutni, hogy azt kéne megvennem. 🙂
  Zsuzsi

  2015-10-27 at 14:56
 • Reply HáromHónap Blog

  Igen, az Éva magazinban azért találok nekem szóló cikkeket. Most ami nagyon tetszik,az a WMN.

  2015-10-28 at 07:13
 • Leave a Reply