Itt is megtalálsz:
Egyéb

Szuper délelőttöm volt.

Kezdjük avval, hogy leadtam mindkét gyereket a mézeskalács házban, még az ebédjüket (karfiolleves, diós tészta) is csak betettem a konyhába és már száguldottam is tovább az új, kedvenc csodaboltomba.
Vettem madagaszkári bio vanília rudat, Gergőnek egy gyapjú hosszú szárú alsót (narancssárga), lebeszéltem, hogy mikor megyek szappankészítő tanfolyamra (alig várom!), aztán csak lófráltam céltalanul.
Átmentem a Művházba, megnéztem a kiállítást, ittam egy kávét és nagyot beszélgettem az egyik művelődésszervező hölggyel – többek között arról, hogy hogyan is történt az az eset, hogy évekig otthon oktatta a gyerekeit és nem jártak iskolába.
Végigkutattam a közeljövő előadásait, programjait, majd boldogan és jó pár prospektussal átbaktattam a Rossmannba… ahol nem vettem volna WU2 sampont, mert kell majd a nemezeléshez, nem nem volt. Irány a piac, a vegyi bolt, ahol a patronos keserűtől a portörlőig, a WU2-től a lengyel kekszig minden van, úgyhogy sikerült az óriási küldetés. Egyébként a WU2 ritka, mint a fehér holló: Rossmannban, DM-ben, Müllerben nem lehet kapni, Tescoban meg nem néztem, mert oda még nem jutottam el, de mindegy, mert itt most volt, úgyhogy nagy az öröm.
Kedden megjönnek a gyapjúk is, neki tudunk állni a karácsonyi ajándékoknak már jó idejekorán, de sebaj, így nem lesz kapkodás majd a végén.
Megálltam a Városi Múzeumnál, mert megakadt a szemem ezeken a figurákon:

 

 

A Város jelképei lettek ezek a tündérek, és szuper mondakört építettek fel köréjük, amibe beleszövik a helytörténetet, a turizmust, szokásokat, hagyományokat. Van négyalkalmas helyismereti foglalkozás óvodásoknak, szerintem érdemes lenne elmennünk Barnussal.
OTP, zöldséges, gyerekek.
Hazaértünk, megválaszoltam a maileket, most pedig összekészítek mindent a délutáni zöldségkrém főzéshez: felhozom az üvegeket, átöblíti a gép, addig én összepirítom a hozzávalókat. Lesz pórés-zelleres-almás és sárgarépás-zelleres-paradicsomos szendvicskrém. Bébiételes üvegekbe teszem majd, az pont jó mennyiség négyünknek egy reggelire vagy vacsorára.
Hát így. Mi ma így. Ti mit csináltok?
Megosztás:
Previous Post Next Post

4 hozzászólás

  • Reply Névtelen

    Szia 🙂
    Nem az aktuális posztodról, hanem kicsit visszakérdeznék. Nagyon-nagyon úgy emlékszem, hogy az egyik bejegyzésedben említettél egy linket, egy amerikai (ha jól rémlik) receptes oldalét. Én akkor azt a linket elmentettem, majd egy isteni finom brokkolis-sajtos krémlevest főztem onnan. Majd elszállt a gépem, és eltűnt (többek között) a összes könyvjelzőm is. Próbáltam visszaolvasni, de nem találok ilyen bejegyzést.
    Elnézésedet kérem, ha mégsem nálad olvastam volna, de ha mégis, egészen véletlenül nem tudod, miről beszélek? 🙂
    köszi,
    Libby

    2015-10-30 at 14:42
  • Reply Piffeny

    Libby, ugyan nem engem kérdeztél, de nem ez volt az a brokkolis-sajtos leves?
    http://www.cookingclassy.com/2015/01/cheesy-vegetable-chowder-aka-broccoli-cheese-potato-soup/
    Bocs, ha nem, különben érdemes kipróbálni, és nem csak ezt erről blogról, sok szuper recept van fent.

    Ági, WU2-t lehet kapni a DM-ben, én ott szoktam venni, és a Tesocban is van (ha eljutsz egyszer oda).

    2015-10-30 at 16:11
  • Reply Névtelen

    Ódeigenigen, köszönömmmm!!!! (Hm, lehet, h a te blogodon olvastam? Mert olvasom ám azt is :). Ha igen, akkor elnézést a tévesztésért :).)
    Libby

    2015-10-30 at 18:03
  • Reply Piffeny

    Libby, én nagyon szeretem ezt a receptes oldalt, és ajánlottam is már párszor egy-egy kaja kapcsán. Szóval lehet. Csak azért kotyogtam közbe, mert gyanús lett ez a sajtos-brokkolis leves 😀

    2015-10-31 at 07:56
  • Leave a Reply