Mióta a ház leglehetetlenebb sarkában alszunk (ez a létező legnemfegshuisabb hely az ágynak: ragyog a Nap, déli fekvés, ráadásul a nappali közepén), azóta ilyenkor szinte átragyog a szobán a fény.
Nekem pedig még akkor is jó kedvem lesz ettől, ha épp fáj a torkom, folyamatosan fújom az orrom és olyan, mintha akvárium lenne a fejem körül.
Vicces, mert hetek óta nem éreztem annyi tettrekészséget magamban, mint most: bejelentkeztem a pránanadi tanfolyamra, félig begyúrtam egy bogár-ceruzatartót és isteni “öthagymás” újkrumplit sütöttem ebédre.
Ez még az előkészületi fázis, de íme a recept (?)
- egy kiló újkrumpli – negyedekre vágva
- 1 szál póréhagyma
- bio vöröshagyma (ha nem bio, inkább ne!)
- bio lilahagyma (dettó)
- metélőhagyma
- fokhagyma
- 2 tojás, úgy 2 deci víz, só (sok só!) és bő egy deci olaj – ez az öntet
- friss bébispenót
Ezeket kell összeönteni, összekeverni, 180 fokos sütőben megsütni (és többször megkeverni, míg minden oldala megpirul), Mennyei!
Mellé meleg, gyömbéres-hársfavirágmézes gyümölcsteát iszunk, mert jövő hétre jól kellene lennünk: Medvével miniszabira utazunk (Bridget Jones óta várom, hogy használhassam ezt a kifejezést. Miniszabi. Muhaha.)
Na megyek bújni. Egész nap ez megy:
3 hozzászólás
Már a múltkor is szerettem volna kérdezni, miért pont a hagymánál a legfontosabb, hogy bio legyen? Írnál majd ezekről? Köszönöm, előre is!
2016-03-08 at 16:42Az a penészedésre leginkább hajlamos zöldség. Brutális mértékben penészirtózzák – pont ezért,és mivel nagyon lédús, elképesztően megköti az összes műtrágyát,gyomirtót, ilyesmit. Nekem nagyon-nagyon durva refluxom volt. Olyan refluxról beszélünk, amikor transzplantáltaknak való savlekötőt szedtem napi szinten és ülve aludtam,mert egyébként szétmarta a nyelőcsövemet a sav. Nna. Ez a diétával megszűnt. Aztán mikor rátaláltam a Zsámboki biodinamikusokra, akkor nagyon kevés lilahagymát megpróbáltam… és nem volt semmi baj. Vöröset is- azzal sem volt gond. Aztán egyszer próbáltam átállásos biot – mégis mi a szar bajunk lehet alapon… kárvolt. Kettő napig sírtam a fájdalomtól, és nemcsak én,Ádám és a gyerekek is.
2016-03-08 at 17:57Köszi! Mi Szatyorboltozunk, csak eddig nem gondoltam rá, hogy máshonnan ne… valamiért a krumpli-répa-cékla triónál figyelek-figyeltem erre, de a hagymáknál nem jutott eszembe.
2016-03-09 at 09:12