Itt is megtalálsz:
mindennapok

Öt

Öt leves, amit szeretnék elkészíteni

Legutóbb frissítve8

1., Francia hagymaleves buciban, vegán sajttal – ez speciel ennek a hétvégének a sztárja lesz, teszek bele kis kakukkfüvet, kis füstölt sót, rengeteg rizstejszínt…

2., Chili con carne – most majd egy hangyányit vizesebbre hagyom és szintén tejmentes sajt megy a tetejére

3., Borscs – ehhez nem kaptam még jó céklát, de alig várom, hogy végre legyen. Van a fagyasztóban még egy fél kiló felkockázott bio marhahús, abból készül majd.

4., Mivel egyrészről nagyon erősen szabott, hogy mennyi húst ehetünk, másrészről meg mert idén is tartjuk a 40 napos böjtöt majd, szeretném kipróbálni ezt a kínai gombás phot.

5., Scsi – Ez kakukktojás, de csak azért, mert anyu hozott ilyet, aztán annyira nem tudtam megunni, hogy főztem én is egy jó nagy kondérral és három napig levesen éltem. Imádtam, mert forró, pikáns, savanykás, tápláló…

 

Barnus szülinapi listája

 

bszüli7

 

1., Idén is kap egy koronát, most kéket szeretne, csillagosat és ásványokkal (ez a legújabb vesszőparipa). A tavalyi ilyen volt:

szülinap

2., Ásványokat szeretne, ásványtartó dobozt, ásványos könyvet és szeretne egy igazi ásványbörzén részt venni.

3., Kap egy Logico Piccolo készletet tőlünk, azt még meg kell néznem, hogy van-e ásványos kiegészítő hozzá, de maga a készlet megérkezett, ma vettem át.

4., Mézeskalács ízű tortát szeretne – neki nem lehet mézes, majd agavéval helyettesítem és valami finom diókrém megy majd rá.

5., Kristályvilág kristálykészítő szett (Anyu, ez sztem bomba ajándék lenne)

 

Az 5 utolsó dolog a Pinterestemről

2017-01-114

 

1., A derékszögű koordináta rendszert (ötödikes anyag?) a legjobban a keresztszemes hímzéssel lehet tanítani. Ennek az alapozása általában elsőben, de legkésőbb másodikban elkezdődik akkor, amikor olyan lyukacsos papírra hímeznek a gyerekek hímzőfonállal. Ezek a madárkák még nagyon bonyolultak lennének, de olyan helyesek, hogy elmentettem őket.

2., Vérnarancs és eper – bár fogalmam sincs, milyen éghajlaton érik a kettő együtt, de így februárban szerintem annyira ki vagyok éhezve a színre, a vérbő, meleg bordóra és pirosra, hogy megakadt a szemem ezen a képen.

3., Egyszerűen csak helyes ez a kicsi róka. Most februárban a gyapjúmunka lesz az egyik főszereplő itt nálunk, elképzelhető, hogy kisebb állatkákat is nemezelünk majd.

4., Piros sál. Nó szürpríz.

5., Ezt a könyvet nagyon-nagyon szeretném majd: Waldorf szülinapok, ünneplésük, mesék, receptek… jaj, alig várom, hogy legyen egy ilyenem.


És még 5 extra dolog:

1., Minden rendben volt tegnap az ultrahangon, a heg vacakol csak. Nagyon sírtunk örömünkben.

2., Rántott hagymakarikát ennék. Most. Sokat.

3., Holnap összeszereljük a kiságyat.

4., … és keressük tovább a babakocsit (neverending story, valami kattanás nekünk is kell)

5., Kösz, jól vagyunk. Most fújjuk ki a levegőt.

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Három Hónap - 2×5

    […] már volt egy ilyen “5 dolgot összeszedek” bejegyzés (itt), akkor valahogy sikerült jobban egy téma köré gyűjtenem a dogokat, a mostaninál azonban […]

    2017-02-12 at 14:34
  • Leave a Reply