Itt is megtalálsz:
alma meg a fája

Waldorf (ihlette) karácsonyi ajándék – Barnabás

Elgondolkodtató volt a múlt szombati “milyen a jó játék?” workshop. Bő két órán át hallgattuk, megéltük és egy életre megjegyeztük, hogy milyen a jó játék, választ kaptunk arra a jelenségre, hogy “térdig ér a játék, mégsem játszik a gyerek” és megértettem azt a hihetetlenül dermesztő jelenséget is, hogy a gyerekem úgy igazából egyetlen játékához sem kötődik.

Komoly tükör volt az a két óra.

Aztán valahogy minden elcsendesült, én pedig két dolgot fogadtam meg:

 • ha csak lehet, áruházban nem veszek játékot, csak webshopban vagy kézműves vásárban
 • a lehető legjobban próbálom szűrni a zajt, a szemetet és előtérbe helyezem a formát, a játék anyagát és a minőségét is.
 • ugyanakkor az is szempont, hogy 2015-öt írunk, én pedig egy ízig-vérig a mában élő, élénk, színes óvodás kölyök anyukája vagyok.

És akkor jöjjön a nagy válogatás, ezt kapja Barnabás idén Karácsonyra:

Untitled design (22)

1.,  Magyar Népmesék társasjáték– ezzel tulajdonképpen az egész család gazdagodik:) Társasozni jó, ennek ráadásul a célja és a mondanivalója is szívet melengető, ráadásul maga a játék 20-40 perc, ennyi pedig belefér egy hétköznapon is.

2., Fa egyensúly tábla -remek fejlesztő játék, Barnabás pedig amúgy is az ügyességet próbára tevő játékokat kedveli. A tesóm biztosan részletesen el tudná mondani, hogy mit fejleszt még, de nekem annyi bőven elég, nagy valószínűséggel imádja majd a gyerek. Először egy külföldi, kifejezetten drága, Waldorf játékokra szakosodott webáruházban láttam ilyet, és nagyon megörültem, mikor itthon is rábukkantam valami hasonlóra – az eredeti ár töredékéért.

3., Parázsfuvolácska jegyek  – nagyon jó kritikákat olvastam róla,izgalmas előadásnak ígérkezik. Mesejáték, nem túlbonyolítva.

4., Stockmar méhviasz kréták – ezt nem is kell tovább ragozni: puha, élénk színű, kézbe simuló kréták.Ilyenekkel rajzolnak az óvodában, Barnabás pedig nagyon megszerette.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

4 hozzászólás

 • Reply Ildo

  Irnal lelohelyeket is? Linkeket? Legysziiiii!

  2015-12-02 at 14:53
 • Reply Ági

  Beleírtam:)

  2015-12-02 at 16:46
 • Reply Három Hónap - Zöldségdoboz tapasztalat

  […] az önkéntes a karácsonyi vásáron, úgyhogy még be is tudta szerezni, ami kimaradt: Barnus megkapja az alap krétakészletet, Gergőke zsákocskájában pedig kiegészítő színek lesznek: barack, testszínű, arany, […]

  2015-12-13 at 12:33
 • Reply Három Hónap - Kreatív eszközök – minden, ami bevált

  […] A Stockmar krétákról egyszer már írtam, azóta is az egyik legjobb dolognak tartom: széles a színpaletta és olyan… nem is tudom. […]

  2017-10-18 at 09:54
 • Leave a Reply