Itt is megtalálsz:
mindennapok

Ebben vagyok

1.,

 

1., Tálka. Az ősz nekem a comfort food – főzelékes időszak. Többször főzök krumplifőzeléket, ragulevest, székelykáposztát, csicseri curryt, babgulyást… és ezek nekem valahogy nem esnek jól hagyományos tányérból. Ilyen szép, szívmelengetően színes tálkából annál inkább! A kedvenc fotelomban, összekucorodva egy film előtt, a cserépkályha mellett-mennyei. Az igazság az, hogy életemnek ebben a szakaszában nem történnek nagy dolgok: egy jól sikerült székelykáposzta és a slow cookeremben készült rizstejföl önmagában már hírértékkel bír.

2.,  “Most velem foglalkozz!”- mondta valamelyik nap az én drága férjem, és nekem egyből lelkifurdalásom lett, hogy mostanában nagyon eltolódott a hangsúly és “csak” anya voltam. Azóta megint kap szépen csomagolt ételt a munkahelyére, szerelmes sms-t meg rengeteg ölelést. És igen, most rendeltem meg a Panaromnak ezt a Héra olaját -mint Pavlov kutyáját a csengő, engem is emlékeztessen valami könnyen köthető dolog arra, hogy mennyire fontos, hogy ne csak anya legyek, hanem feleség is.

3., Rengeteg pasztellkrétát próbáltam mostanában. Vettem ettől sokkal drágábbat és olcsóbbat is, mégis ár-érték arányban nekem eddig ez a favorit: puha, élénk, csodásan eltalált árnyalatok

4., Nagyon hasonlít a hátizsákom erre, de mégis kicsit más. Szeretem, mert kényelmesen elférek benne, mert minden egy helyen van, mert pont ilyen színű bokacsizmát vettem tavaly, mert a táska műbőrés nagyon könnyen tisztítható.

5., Ezt a tárolót nagyon szeretném a hálószobába: a hálószobánk rákfenéje ugyanis a rengeteg földön heverő ez-az. Azoknak tökéletes menedék lenne.

Most,hogy végignézem, csupa-csupa olyan dolog gyűlt össze,ami így vagy úgy a sárkányom. Sárkányom minden elindulás, a pofámba csapódó féloldalas táskával és az ilyen-olyan zacskókkal. Sárkányom a színek és a festészet, rajzolás hiánya, amit ha feladok, akkor úgy érzem, hogy valami olyasmit adtam fel magamból, ami annyira a részem, hogy ha nincs, akkor megsínyli minden és mindenki. Sárkányom volt sokáig a ház, de most nagyon szépen alakul és formálódik, és egyre több olyan terület van, ami már ami már örömöt okoz.

Nem meglepő, hogy most ilyen gondolataim vannak: amérlegben vagyunk, az összegzés és számvetés időszaka, és pont ma van Szent Mihály napja is – és ahogy ő, úgy ilyenkor mi is elkaphatjuk a sárkányaink grabancát és győzedelmeskedhetünk felettük.

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mókusélet

    Fuss,szaladj…..most akciós a pad álmod az Ikeában 🙂
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50161321/

    2017-09-29 at 11:08
  • Leave a Reply