Itt is megtalálsz:
mindennapok

Fogyókúra

Hát, csajok, egy ideig egész jól alakult ez a “get-in-shape” dolog. Nem, nem sikerült formába lendülni, de a mérleg egyre kevesebbet mutatott, a ruháimat kényelmesen gomboltam, és mindenhol sokkal tónusosabb volt a testem. Várj, a tónusos testről most ne Palvin Barbi jusson eszedbe, hogy itt-ott gömbölyű, de gyönyörű, hanem inkább egy óriási cet, amikről megnézed facebookon a videót, hogy “bazmeg mekkora teste van, de azért mégiscsak elboldogul az óceánban és ez a természet csodája”.

Viszont az elmúlt két hónapban három olyan dolog is történt, ami alaposan betett ennek a remekül alakuló folyamatnak.

1., Medve egy csokoládés cégnél dolgozik.

2., Komoly gondok voltak-vannak a csípőmmel és nem mozogtam

3., Voltak vesegondjaim, amik mostanra egy enyhe veseelégtelenségbe torkolltak, és az erre kapott gyulladáscsökkentők bizony nem kedveznek a diétának és a… semminekse.

Igaz, hogy most vagyunk a Holdfázisnak abban a szakaszában, amikor a legtöbb vizet visszatartja a szervezet és az is igaz, hog y meg fog jönni, de az a 87 kiló reggel a mérlegen nagyon fájt. Letettem a mammut kávésbögrét és levettem a papucsot: még mindig 86,1. Ha nagyon megengedő vagyok magammal, akkor leveszem a vizet, és 84. De tulajdonképpen tökmindegy, hogy 86 vagy 84 rohadt sok az az én magasságomhoz így is és úgy is.

Nem, nem utálom magam érte, nagyon-nagyon szeretem a testemet. Jó erős lábaim vannak,amik segítettek talpraállni három szülés után, nagy fájdalmak és a kemoterápia során is.

Szeretem a kissé szétszabdalt mellemet, mert jól néz ki a dekoltázsom :D, és mert az egyikből még táplálni is tudtam a legkisebbet. Szeretem a kezemet, a körmöm formáját, az erőmet, a teherbírásomat.  De sokkal jobban érezném magam fizikailag, ha mondjuk sikerülne 75 kiló alá menni. Jobb lenne a belső szerveimnek,jobb lenne a tükörképemnek, jobb lenne a…jobb lenne.

Úgyhogy most ez lesz a fókusz. Van még valaki így? Dobjunk össze egy FB csoportot receptes-motiválós együtt bosszankodósra? Egyszerűen azokhoz a csoportokhoz képtelen vagyok kapcsolódni (és ez nem az ő hibájuk), ahol vagy teljes ch megvonás van, de ezerrel megy a fehérje, vagy esznek tejterméket (nem baj az, csak nekem nem lehet és teljesen fölöslegesen árasztják el a feedemet a túrós-kapros mártogatós receptek, továbbá oda sem tudok kapcsolódni, ahol már az a kérdés, hogy ma csak 7 km-t futott valaki, mert én jelenleg olyan szinten vagyok, hogy ha elfutok az autószerelőig, akkor újra kell éleszteni. És az kb 250m 😀

e71af158034e322403094cd35d403763

Megosztás:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Mókusélet

  Ne is mond! Én, aki aktívan sportoltam-értsd 2*3* egy héten, 3 hónapja SEMMI. Költöztünk, mindig van valami, és sírok, ha tükörbe nézek. Plusz most valahogy lelki erőm sincs odafigyelni. Valaki seggbe rúgna? ….vagy legalább a csopiba tegyetek be.Köszi.

  2017-10-19 at 09:58
 • Reply Eva99

  hol van ez a csoport? én nulláról szívesn beszállnék:-)

  2017-10-19 at 12:58
 • Reply Kalib

  Én egy nagyon kicsi csoport vagyok, egyedül vagyok benne, de éppen most sikerült lefogynom 10 kilót :D. Igaz, ezerrel toltam a zsírt, a húst meg a tejtermékeket, zöldséget-gyümölcsöt. A cukrot és a fehér lisztet viszont teljesen kiiktattam az étrendemből, és heti 3 kőkemény sport is benne van, viszont kényelmes az összes régi ruhám (mondjuk most meg az újabbakat nem tudom hordani, valamit valamiért). Szerintem a fogyókúra hülyeség, mert ha visszaáll az ember a régi táplálkozáshoz, ugyanúgy visszahízza a nagy nehezen lekoplalt kilókat, viszont a fenntartható életmódváltás (ld. fent) nekem bejött. Igaz, én szeretem a barna kenyeret, és nem érdekel az édesség. Hát ennyi okosság fér a csoportomba :D.

  2017-10-20 at 07:23
 • Leave a Reply