Itt is megtalálsz:
mindennapok

Kreatív eszközök – minden, ami bevált

Van egy óriási szekrényem, tele minden jóval. Rajzolós szekrénynek is hívjuk, a gyerekeknek elvileg tilos belenyúlni, de gyakorlatilag mióta nagyobbak, önkiszolgálnak.

Zsírkréták, színes papírok, selyem-, zsír és transzparens papírok lelőhelye ez, ott sorakoznak szépen az akvarell tömb, a nagy crop-a-dile lyukasztó és az akrilfestékek mellett. A felette lévő polcon scrapbook karikák, zsinórok,készletek, chipboard figurák, ecsetek sorakoznak, szóval minden adott a jóféle kreatívkodáshoz. Megmondom őszintén, hogy az alsóneműés a cipő kivételével majdnem mindent használtan veszek a gyerekeknek. Ezek jobbára átnőtt, szuper állapotú cuccok, az áruk viszont töredéke annak,mintha boltban venném,így jut a jó minőségű íróeszközökre, kreatív alapanyagokra is, mert igazán dolgozni szerintem csak ezekkel lehet.

Mutatom, mik azok (a sokszor nem is olyan drága) cuccok, amik hűséges társaim és újraés újra megveszem őket:

rajzeszközök

1., A Giotto festékek. A Giotto márkát úgy mindenestől szeretem: élénken pigmentált színek, a legtöbb terméke óvodásbarát, nem toxikus, elérhető mind árban mind fizikai valójában: a Müllerben például rengeteg Giotto terméket láttam. Itt biztos nem kell azon bosszankodni, hogy nincs színe, karcol, nem faragható.

2., Porpasztellből a Pannon Color tökéletes, jók a színek, jól keverhető, és hát nyilván van sokkal magasabb minőség csillagászati árakon, de nekünk ez nagyon is megfelel.

3., Rengeteg chipi van itthon – és most olyan újdonságok jöttek ki Editnél, hogy egyszerűen lehetetlen ellenállni. Indiános? Van! Karácsonyi, őszi, szülinapos, feliratos, felnőtteknek való? Van! Minden van? Minden van! Felsorolni is alig tudom, hogy mennyi mindenre lehet használni ezeket a kis figurákat: van, hogy csak a hátteret festi meg Barnesz és teleteszi ilyen chipikkel. Van, hogy fotóra ragasztjuk, így tesszük keretbe. Állati helyes (és villámgyors kézzel készített képeslapokat lehet velük készíteni, de ajándékcsomagoláshoz, terítéshez, ajtókopogtatóhoz, füzetcímkére szintén állati jó.)

4., A Stockmar krétákról egyszer már írtam, azóta is az egyik legjobb dolognak tartom: széles a színpaletta és olyan… nem is tudom. Varázslatos. Sokkal több nekem,mint egy sima zsírkréta.

5., Akvarell cerkákat az aliexpresszről rendeltem. Linket már nem tudok adni,mert már nem él, de a keresőbe beírva vég nélkül adja ki a találatokat és a 12db-os készlettől a hetvenvalahányas komoly szettig minden van.Élénk színű ceruzák ezek, amiket egy vizes ecsettel el lehet mosni és tökéletes vízfestékké válnak.

6., Én pedig – elsősorban a saját elmém épségét megőrzendő- ezekben a víztartályos ecsetekben hiszek. Nem borul, nem ömlik, nem csurog, nem folyik.


 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply