Itt is megtalálsz:
mindennapok

Gergő iskolába megy

Mikor Barnus iskolába ment harmadikban, nevetségesen sok időt töltöttem el a megfelelő táska kiválasztásával. Pontosan megnéztem az anyagát, a kialakítását, a méretét, összevetettem a centiket, a véleményeket és a tapasztalatokat.

Így másfél év távlatából -annak biztos tudatában, hogy Barnus egy varacskos disznó, aki semmire nem vigyáz- jól döntöttem. A táska tökéletes állapotban van, a gyerek háta gyönyörűen fejlődik, a mellkasát nem kell összehúznia hordásnál (ez nálunk élet-halál kérdés a mellkasában lévő lymphangióma miatt), úgyhogy jól döntöttem, hogy ennyire nagy ügyet csináltam belőle.

Most, amikor Gergőnek választunk lassan táskát, a márka már nem kérdés, de azon belül még mindig 2-3 típus között gondolkodtam. A centik győztek végül és a józan ész: Barnabás táskája HATALMAS rá, és nem, fél év alatt sem tud annyit nőni, hogy jó legyen rá, az még évek…

Innen már egyszerű volt a döntés, volt a dínós és volt ez, de neki ez tetszett:

Szerintem jól választott, igazi vagány,kisfiús, könnyen kezelhető, egyrekeszes (de az osztott) táskája lesz, ami nem lóg túl a csípőcsontján, nem kell előre dőlnie, hogy elbírja majd, szóval minden szempontból megfelel a célnak – és ami a legfontosabb: NAGYON TETSZIK NEKI.

Hihetetlen, de 3 hét és kezdődik a felvételi tájékoztató nekünk, szülőknek, és márciusban már iskolakóstolgató!

Végtelen nyugalom van bennem. Két évotthonoktatás után olyan iskolát találtunk, ami egyezik az értékeinkkel, ahova vidáman visszük be reggelente Barnust, barátságos, hívogató és nagyon gyerekbarát. Már csak a tanító párost kell majd kiválasztanunk, de ebben a kérdésben én hajlok arra, hogy elengedjem a döntést: szuper, ha Barnus tanítóihoz kerül, és az is, ha nem. Mindkettő megoldásban nagy békét találok és hiszem, hogy okkal történik majd.

Annyira más a két gyerekem, hogy nem tudnám megmondani, hogy mi a jó: ha ugyanaz a páros tanítja (akik szuperek) és akaratlanul is Barnushoz hasonlítják? Vagy ha teljesen új lappal kezdhet?

És nekem mi a jó? Ha már ismerem a tanítókat minden erősségükkel, szokásukkal, bogarukkal, szívükkel-lelkükkel, vagy ha új kapcsolat indul?

 

Hát, így ezek foglalkoztatnak most bennünket 🙂

 

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply