Itt is megtalálsz:
mindennapok

Hát elkezdődött

Először is: megvettük a házunk melletti telket is. Ezen gondolkodtunk az elmúlt hetekben, sakkoztunk, számolgattunk, de végül úgy döntöttünk, hogy inkább lemondunk arról, hogy minden új és hipp-hopp kész legyen a házban, és inkább a telek legyen a miénk.

Így 1800m2-es területünk lesz, ami önmagában maga a csoda, ráadásul már most termő gyümölcsfák vannak rajta, úgyhogy határtalan az öröm.

A házhoz eredtileg egy majdnem 1000 négyzetméteres terület tartozott, ott gyönyörű (és jó nagy) konyhakert van, amit eredetileg kicsit kisebbre szerettünk volna venni, hogy több legyen a füves rész, de így meghagyjuk a mostani pompájában: a ribizli, málna, füge, csodás veteményes, füszerkert marad ott és úgy, ahol most van.

Meggyfa, cseresznye, dió, mandula, alma, barack… szerintem még így is van, amit kihagytam, de egy biztos: lesz helye, ugyanis hatalmas a pince,

Igaz, a pincében is tervezünk átalakításokat, de már most van egy klassz, 13m2-es kamra, teljesen bepolcozva, és ezen a kamrán kívül, az előtérben kapott helyet a két fagyasztószekrény és egy fagyasztóláda, így pont ugyanoda kerülhetnek a mi ládáink / szekrényeink is majd. A pincében van külön temperált, zárható rész a boroknak, így az sem a kamrában foglalja a helyet, ráadásul Medve határtalanul boldog a kis birodlmával.

A teljes ház alá van pincézve, így van garázs, bortároló, kazánház, műhely, a nagy kamra, és a hátsó tároló, amiből mi lenti érkezőt (előszobát) szeretnénk csinálni.

A mudroom, azaz a nagy előszoba a Jóisten találmánya, nekem ebben a házban is van évek óta, és három gyerekkel egy áldás:

1., nem kell a cipőket kerülgetnem odafenn,

2., a házba mindenki már csak papucsban megy be

3., ott lehet tárolni a kabátok seregét

4., a saras cipőkről, gumicsizmákról, ernyőkről meg nem is beszélek.

Egyszerűbb indulni, egyszerűbb érkezni, mindenkinek van öltözőszekrénye ahol a sapkáját, kesztyűjét, tornacuccát tárolja, így sokkal nagyobb a nyugalom és igenis minden nap jobb hangulatban indul. Tudom, vannak anyukák, akiknek ez nem okoz gondot, de én nem tartozom közéjük: ordas kín minden reggel az indulás, úgyhogy hatalmas örömmel várom, hogy megépüljön ez a rész. Ha minden igaz, akkor a tél beköszöntével már innen indulhatunk majd reggelente, ehhez azonban még rengeteg dolgot kell átalakítani.

A mostani lépcső helyett csigalépcsőt javasolt a kivitelező és tökéletesen igaza van: ahhoz, ogy kényelmes legyen a lépcső, vagy jóval előrébb kellene hozni, vagy L alakú lépcső kellene, de egy csigalépcső megoldja a gondot (nekünk meg eszünkbe sem jutott volna).

Kiválasztottuk az ablakok színét, maradtunk az olívazöld szín mellett. Mikor belevágtunk és még tervezgettük, hogy milyen legyen, erre mindketten azonnal igent mondtunk, számunkra a zöld ablakok egyből a Balatont idézik. Ugyanez a zöld festék megy az összes fafelületre: a terasz oszlopaira, a majdan megépülő hátső pergolára, az előtetőre.

A ház színezése a jövő nyár nagy eseménye lesz, úgyhogy egyelőre érthetetlen lesz a zöld ablak, nagyon elüta ház mostani színétől, de mi már tudjuk, hogy a Káli-medencére olyannyira jellemző szürkés homokszín lesz a házunk külső színe, és csodás lesz az zöld ablakokkal és a fahér ablakszemekkel (az ablak körüli keret vagy mi. nem tudtam, hogy így hívják, most világosítottak fel a festékboltban.)

 

 

Körülbelül 5 perc alatt választottuk ki, megbeszéltük ugyanis, hogy mindent gyorsan és a megérzésünkre hagyatkozva választunk majd ki: nem görcsölünk semmin, nem tervezzük túl, abból választunk, ami van, és ehhez végig tartjuk majd magunkat. Egyetlen csaptelep, csillár, festékszín sem annyira fontos, hogy dráma és feszkó legyen belőle.

A megegyezésünk titkos záradéka pedig az, hogy amit nem tudunk 2 perc alatt kiválasztani, az fehér lesz.

Eddig jól állunk, mert a tálalók, a konyhaszekrények, az éjjeliszekrények mind színesek, úgyhogy nagy az egyetértés 😀

A dupla telek és a hátsó pergola miatt sok dolgot nem cserélünk, hanem felújítunk, átalakítunk, mi csinálunk, így a konyhabútor is és a két fürdőszoba is festéket kap és ráncfelvarrást: festeni, stencilezni, csiszolni, viaszolni fogunk, úgyhogy felettébb izgalmas időszak előtt állunk…

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply