Itt is megtalálsz:
mindennapok

A teraszok

Összesen 4 kiülős helyünk lesz az új házban: 2 viszonylag nagy erkély és 2 terasz.

Az egyik terasz fedett, ráadásul az egyik oldala zárt: ott szabadtéri konyha került kialakításra, és ennek én végtelenül örülök.

  • a rántott hús
  • a töltött káposzta
  • a halászlé
  • a fokhagymás flekken
  • a nyári barackos gombóc
  • lekvárok

ezután mind kinn készülhet, így benn nem lesz sem ételszag, sem pokoli meleg.

Ezen a teraszon ugyanúgy folytatódik a konyhapult, még egy mosogató is helyet kapott és a konyhából egyenesen ki lehet népni, szóva lényegében ott folytatódik a konyha, csak átjárja a levegő. Egy hatalmas, 12 személyes asztal, székek férnek még el itt, ráadásul teljesen fedett, így nyáridőben akár esőben is ehet és pihenhet itt a család.

Ez már kész van, csak kicsit frissíteni kell és a saját ízlésünkre formálni: itt is festéket kap a tartószerkezet és valószínűleg kell majd egy új tűzhely is.

Az erkélyek közül az egyik az elemeti előtérből / társalgóból nyílik, ide rattan székeket és egy kicsi asztalt tervezek. Kuckózós olvasások helyszíne lehet narancsos teával és pléddel az őszi, mentás limonádéval pedig a tavaszi délutánokon.

A másik erkély közös, Barnus és Gergő szobája is ide nyílik, ráadásul jó nagy és klasszul árnyékolható, így közös játék, olvasás, esti dumálások, társasozások helyszíne lehet, illetve itt lakik majd Körte nyuszi is.

Mindkét erkélyre biztonsági háló kerül Kolos miatt, igaz, hogy nagyfiú már, de jobb az ilyen veszélyforrásokat kiiktatni, én úgy vagyok nyugodt.


A pergolás hátsó terasz jövőre épül majd, és igazából az adta az ötletet, hogy a legelső otthonunkban volt egy masszív, épített galéria, amivel egyáltalán nem tudtunk mit kezdeni: a majdnem 5 méteres belvárosi belmagasság után szegény galéria csak várta az idejét, majd a pincébe került és fogalmunk sem volt, mi lesz vele.

Jelentem, eljött az ideje: minimális alakítással csodásés masszív pergolaként épül újra, a leendő irodából ugyanis ajtó (és egy hatalmas ablak) nyílik majd a hátsó kertre, ide tervezünk egy szép teraszt, ami fölé pergolaként kerül majd a galéria.

Nyilván ez is festést kap majd, télire tetőt, de így gyakorlatilag csak a betonozott, burkolt terasz és a pillérek kerülnek majd pénzbe, maga a szerkezet nem.

Idén erre már biztos nem lesz idő, jövő tavasszal kerül majd sor rá, addig pedig álmodozom, hogy milyen függőszékből és milyen kisasztal mellől, milyen lila akác alól válaszolgatom majd laptoppal az ölemben az emaileket.

Fotó: smilingkitten

Ilyen jó kis makramés függőfotelért elég a Jyskbe elmenni, az ára sem horror, úgyhogy már csak néhány párnát kell majd képzeletben beledobálnom, és “kész is” a hátsó terasz.

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply