Itt is megtalálsz:
mindennapok

Körforgás

1., Nálunk minden hónapban van egy olyan hét, amikor felkerül a tévé a pincéből, ahova száműztük, és nem, nem meggyőződésből, hanem önvédelemből. A gyerekeim egyszerűen meghülyülnek a tévétől: hirtelen mozdulatok, agresszió, minden játék iránti teljes érdektelenség, és elváltoztatott hangon beszélés – belőlük ilyen dolgokat hoz ki, ha tévéznek.

Úgyhogy ha már elszakad a cérna, akkor felhozzuk a kazánházból, aztán ha újra újra elszakad, akkor meg levisszük. Sosem csináltam belőle nagy ügyet, a waldorf nem szereti ugyan a tévét, de nálunk már akkor is ez volt a ritmus, és azóta is ez van. Óriási kedvenc Zorro (mindkettőnél), Bob mester (Gergő) és a természetfilmek (Barnesz).

2., Gyűlölöm ezt a házat – költözzünk el – elmegyünk házat nézni – valami miatt nem jó – megkönnyebbülten hazajövök – tervezgetem tovább az átépítést, ahogy majd jó lesz – nehezen megy a tervezés – gyűlölöm ezt a házat…

Ezt játszottuk tegnap is. Találtam egy olyat, ami nagyon tetszett volna úgy, ahogy van: új tető, új burkolatok, hatalmas terület, erdő szélén, aztán kimentünk megnézni, és… putri putri hátán, magasfeszültségű vezetés pont a kerten át, és bár nem tűnik soknak az a plusz 15 perc, azért az naponta nagyon nem mindegy…

3., Epret veszünk, hogy befőzzük, megesszük, epret veszünk, hogy befőzzük, megesszük… de mindegy is, a jövő héten jön 20 kiló, úgyhogy neki kellene állni elmosni az üvegeket, sőt, ma még a bodzát is le kell szedni, jaj, jaj,gondság-bajság.

4., Hétfő, naptáregyeztetés,izgalmas hétnek tűnik: ma este napközis megbeszélés (Farm), holnap családállítás, aztán már csak munka és munka itthonról.

5., számlák, hó végi összesítés és a döbbenet, hogy mennyi pénz elmegy kajára. Szerintem jó szervezéssel és okos tervezéssel kábé a feléből ki lehetne jönni… úgyhogy meg is van a következő hónap témája: menütervezés.

6., tulajdonképpen semmiben nem változik a nyári rutin, sőt, talán még kevesebbet is leszek a gyerekekkel, mint évközben: táborok, rendezvények, ottalvós bulik, koncertek jönnek egymás után. A nyarat hivatalosan is megnyitom 😉

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply