Itt is megtalálsz:
mindennapok

Mire vágyna a lány?

Egy kis csendre 😀

 

Gyönyörű volt ez a nyár, rengeteg élmény fért bele, de be kell valljam, egy kicsit (kurvára!) szeretném, ha a gyerekeim már óvodában és iskolában lennének.

Egyáltalán nem járt oviba Gergő a nyáron, és… hát… június közepétől azért ez sok idő.

Holnap éjjel indulunk Olaszországba, hozom az őszi kollekciót és magamba szívom még az utolsó nyári napokat, behabzsoljuk az utolsó tintahalas salátát, lődörgünk és kiülünk a főtérre, meg persze hozzuk az újdonságokat, mert nyakunkon a nyárutó.

Aztán -persze- kezdődik a sulikezdés, a kire kicsi az őszi cipő?, a van-e elég füzet, toll, ceruza és vonalzó, de ami még ennél is fontosabb: Gergő az utolsó óvodás évét kezdi, Kolos pedig bölcsibe megy.

Most hétvégén fürdőszoba suvickolás következik, és mivel nincs elég bajunk, nekiállunk bútort festeni, fenti előszobát rendezni, pakolni és átalakítani… 😀

A bútorfestéshez mindent alaposan elolvastam, de technikailag csak neki fogok esni, mint bolond tehén a fiának és lesz ami lesz alapon, pusztán a festés öröméért vágok bele. Medve persze most is akadékoskodik, Barnus száll a boldogságtól és a felfordulás gondolatától is, tehát mindenki teszi a dolgát.

… és így minden rendben van.

Egy hatalmas, háromajtós, 100 éves szekrényt festünk le és tesszük a kicsi előszobába amolyan mindent elnyelő, iratrendező, nyári szalmakalap elszállásoló, tömérdek táskámnak otthont adó szekrénynek.

Fehér lesz, de nem törekszünk a tökéletességre, tulajdonképpen simán elronthatjuk, mert pont olyan ütött-kopott shabby hatást szeretnénk, amilyen a legjobb festőtudásunk után lesz 😀 Azt kell mondjam, akkora buli, hogy innentől nem lesz megállás: Barnus zöld bútorokat szeretne, én burgundi szekretert és a balatoni bútoraink, amik most sötétbarnák, nagyon, nagyon, nagyon szeretnének egy-két réteg fehér festéket – de ez már a jövő év projektje.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Márti

    Annie Sloan-féle krétafesték? A legjobb 🙂 Sok sikert hozzá!

    2019-08-24 at 20:19
  • Leave a Reply