Itt is megtalálsz:
mindennapok

Nem tökéletes a házasságom

Néha megőrülök a férjemtől és ő is tőlem.

Néha sírok, néha dühöng.

Néha távolodunk.


Sokszor megnevettet és bátorít.

Rengeteget nevetek és biztatom, mert szüksége van rá.

Mindent meg tudunk beszélni, és olyan szorosra tudjuk fonni a köteléket, hogy teljesen egy lény lesz a két ember.

 

A legnagyobb dolgoktól kezdve (új autó) a legkisebbnek tűnő apróságokig (szerintem megérdemel Barnabás egy menő pingpongütőt, szerinted?) mindent meg tudunk beszélni, és ha konfliktus van, addig csűrjük és csavarjuk, míg

  • félretesszük a pénzt a nem várható költségekre, ahelyett, hogy megvennénk a lenti előszobába a gardróbszekrényt
  • megállapodunk, hogy nem ad-hoc főzünk majd, hanem megpróbálunk előre tervezni, mert sokkal több főzeléket és levest ennénk úgy
  • mindenki komfortosan érzi magát az új irodánkban (azért télen a “hány-fok-legyen” kapcsán még lesz összezördülés)
  • ő is és én is megkapjuk azt az elismerést, dicsérő szavakat, támogatást és bátorítást, amire épp akkor szükségünk van – ez nagy tanítás mindkettőnknek, hogy el kell mondani a másiknak, hogy klassz, hogy erős, hogy csodálatos, hogy szeretetreméltó, mert ezt az ember nem feltétlen tudja mindig m-a-g-á-t-ó-l, ráadásul jó érzés hallani.
  • fel nem dolgozzuk a kudarcot
  • fel nem dolgozzuk a sikert (legalább olyan nehéz!!) – megérdemlem-e, méltó vagyok-e rá, merjem-e…

Így. Így “bírjuk” a közös munkát, a közös életet, a közös 12 évet, a 3 gyereket, a nehézségeket, az örömöket. Nincs trükk, nincs titok, alapvetően ugyanis tűz és víz vagyunk – a szó legszorosabb értelmében. Különbözünk, rácsodálkozunk, vívunk és lágyulunk.

Másképp nem menne, másképp nem lenne jó, másképp nem lenne jövőnk.

Amikor fasírt van, akkor nekünk az vált be, ha egyszerre próbáljuk egymás baját kideríteni, de mindenkinek kutya kötelessége foglalkozni a saját lelki nyűgjeivel is, és megtenni mindent azért, hogy jobban érezze magát a bőrében.

Nekem ilyenkor egy nagy kád forró víz, egy új frizura (csíkok? dauer? új forma?), egy arcmaszk, egy kis elcsendesedés, egy film, egy bögrés süti segít, Medve pedig füvet nyírni, bokrokat metszeni, szerelni szeret és ilyenkor békén kell hagyni.

Nem bonyolult, megtanultuk 😉

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply