Itt is megtalálsz:
mindennapok

Nyári kedvencek

Lassan vége ennek a nyárnak (jó-jó, nem, még nem, de ennél melegebb, másabb, lényegében újdonságot hozó már nem lesz), úgyhogy összeszedtem az idei kedvenceket, amik nélkül nehezebb, rosszabb, unalmasabb vagy egyenesen kibírhatatlan lett volna a hőség.

1., Steiner Kristóf első szakácskönyve. Eddig sem volt különösebben nagy nehézség a főzés akármennyire bonyolult is a diétánk, de valahogy az a csipetnyi plusz itt-ott hiányzott. Mi voltunk eddig az extrém család, így üdítő olvasni, hogy milyen színes, változatos, ízgazdag, ínyenc módon főz valaki más, és teszi nyálcsurgatóan változatossá azt az étrendet, amit én is követek. Volt benne néhány homlokracsapós recept, amiket imádtam, azóta ki is próbáltam, és valóban más, egészen már egy-egy hozzávalótól az, amit eddig másképp, egyszerűbben, eltérő ízvilággal szoktam meg. Pont mostanában volt egy beszélgetés, ahol arról esett szó, hogy valaki nem tud lemondani a hús ízéről, mire a masszőr lány kifejtette, hogy ha a csirkemellnek lenne íze például, akkor se sütni, se fűszerezni nem kellene, mégis finom lenne, ehelyett viszont egész szakácskönyveket töltenek meg az ilyen-olyan ízű csirkés receptek, így tulajdonképp mégiscsak a fűszerek és a pözsanyag, ami finom, azt meg mindenre lehet tenni. Nekem néha hiányzik a hús, de nagyon finomakat eszem így, vegán diétán.

2., Clinique Flamenco rúzs. Ez az egyik kedvencem, ezen a nyáron is elkísért.

3., Az Uriage vízpermete volt az idei nyár egyik legnagyobb felfedezése: a csaláncsípéstől a szúnyogcsípésig, a nagy melegben szomjas bőrtől a napcsípte lábfejig ott volt mindenhol, ahol hűsíteni, hidratálni és frissíteni kellett. Imádtam pakolás alá, krém alá, maszk alá, könnyebben kentem a fiúkra a naptejet (és kevesebb maradt a tenyeremen – úgy általánosságban mindenből kevesebbet, de hatékonyabban használtam). Most már mindhárom méret megvan, nyár elején egy nagy flakonhoz adtak egy kisebbet, olyan akció volt, most pedig kicsi starter kitben van a legkisebb méret (vagy próba?), nem tudom, de azt hiszem 2000 Ft volt a kit és feltettem instára, hogy mi van benne: micellás víz, hidratáló krém és ez a kis spray. A hülyének megéri, na.

4., Magnézium. Sorolni nem tudom az áldásos hatásait, és szinte mindenki magnézium hiánnyal küzd. Én a magnézium citrátot és ezt a változatot cserélgetem, mindig más kell a jód protokollhoz.

5., Szalmakalap. Medencében. Balcsiparton. Kapolcson. Teraszon. Tihanyban. Városban. Mindenhol. Már egész csinos kis gyűjteményem van 😉

6., Hová tűntél, Bernadette? Vicces, szívmelengető, üdítő olvasmány volt, nem véletlen a hájp körülötte.

7., Az enyém nem pont ilyen, de legalább 7 éves, még a Gisele Bündchen kollekcióból van, bonz színű. Hibátlan. Elnyűhetetlen. Örökbecsű. Az Ipanema és a Havaianas is óriási kedvenc, jó drága, ha azt nézzük, hogy csak egy sima vietnámi papucs, de fillérek, ha lebontom, hány éven át szolgál ki és hordom strandra, homokozóba, városba, mindenhova. Most szeretnék egy szandált és egy másik papucsot is, amíg a leárazások vannak, mert nagyon meg vagyok elégedve vele és mivel 100% kaucsuk, egészen más, mint a habszivacs papucsok. Ha eddig nem értetted, miért a nagy felhajtás ezek körül a papucsok körül, akkor nyugodtan vegyél egyet, megéri. Megvárom, míg lehetetlenül leárazzák, és lecsapok egy szandi és papucs párosra.

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply