Itt is megtalálsz:
mindennapok

Pakkot kaptam

Azoknak, akik követnek Instagramon nem lesz meglepetés: jó kis szállítmányt vártam és kaptam a Bionomból. Minden megjött, amit szerettem volna, úgyhogy teljes az öröm, mutatom is a szerzeményeket 🙂

15058034_1131736100228871_1129419796_n

Ida Bohatta mesekönyv – Barnusnak hozza majd a Mikulás, tavaly a szamarasat vettük meg, nagyon szerettük azt is. Remélem idén már jó pár szót, rövidebb és egyszerűbb mondatokat egyedül olvas már :).

Rapunzel élesztőmentes zöldségleves alap – egy ideje újra veszem a bio kockákat (szigorúan az élesztőmenteset) és nagyon megkönnyítik számomra a mindennapi főzést.  A jó minőségű sóval nincs bajom, így nem a csökkentett sótartalmút választottam, az élesztőt viszont kerülöm, így nekem ez a tökéletes változat.

Kókuszvirág cukor – ritkán fordul elő, hogy valamit kifejezetten karamellizálni kell, ahhoz viszont szükség van jó minőségű cukorra. A szénhidráttartalma ugyan ennek sem alacsony, de a glikémiás indexe sokkal jobb mint sok cukornak és nagyon kevés kell belőle, mert jól terül és eleve karamellás az íze. Sült almához használom mostanában, ugyanis egyfolytában ég a tűz a sparheltban. A főzőlapjára egy nagy vastepsit teszek, belekockázok 4-5 almát, hozzádobok egy kanál kókuszcukrot és kókuszzsírt, majd mikor felolvadt a zsiradék, jól összekeverem az almával és a bugyorgó cukorral. 3-4 marék diót durvára darálok, rászórom, összekeverem, és megvárom, amíg ez az édes-diós bevonat lassanként rásül az almára. Van, hogy fahéjat is teszek rá, de vaníliával se rossz. Egy adagban olyan 20 ch van, az egy délelőtti kisétkezés.

Bioconnect béta-glükán táplálékkiegészítő – ezt most Medve szedi. Egy kis immunmodulálás, megelőzés, roborálás sosem árt. Csak hogy frankón tudja pakolni a következő konténert is.

15057769_1131736106895537_1341716401_n

Fú, ezt a teát már nagyon rég meg szerettem volna kóstolni és nem is csalódtam benne. Egy kiskanálnyi édesítő sem kell bele, édes, bársonyos, kicsit pikáns a gyömbértől és jóóóó narancsos.

Bio pattogtatni való kukorica – hát ez most a favorit! Egy óriási maréknyi kész kukoricában alig van 8ch, ami azt jelenti, hogy Barnus egy kisétkezésre egy nagy tányérral megehet – nem engedi leesni a cukrát és nem is száll el. Már magának is el tudja készíteni 🙂 Egy nagy lábos kell hozzá, egy fakanálnyi zsiradék (mi kókuszzsír és tökmagolaj kombót használtunk és ZÖLD lett a kukorica, az nagyon tetszett mindenkinek), aztán rá kell szórni úgy 10 deka kukoricát és jól megsózni az egészet, majd alacsony-közepes lángon fedő alatt hagyni. És úgy fél perc múlva el is kezd pattogni a kukorica, durrogik, ahogy Gergő mondaná. Én csili pehellyel eszem, a gyerekek magában.

Flavon koktél – na ez meg nekem nagyon jó. Minden olyan kisebb-nagyobb szervízelnivalóra hat, ami a várandósságom alatt eddig előjött: vashiány, tápanyaghiány, vitaminpótlás és ráadásul elképesztően finom! Ma Barnus elképesztően finom tízórait készített: egy fél banán, egy alma, egy fél mandarin, egy nagy kanál ilyen por és úgy egy 8 dl víz összeturmixolva. Kettéosztottuk, egy adagban úgy 14 ch volt, úgyhogy neki még rá is kellett ennie egy picit, hogy meglegyen a nap végén a 140-150 ch, amihez az inzulinja van kalibrálva. Egyébként nem olyan horror, sokszor van, hogy nem érem el a százat sem, mégis degeszre eszem magam…

15135548_1131736086895539_1535858212_n

A végére apróságok maradtak: egy Argital vadárvácskás arckrém (nagyon klassz, de nem veszem újra: rettenetesen erős számomra az illata),  egy tökmagolaj (jaj, ez tényleg mindenre jó, ráadásul vicces, amikor zöld kukoricát/rizst/tésztát eszünk, egy erőspaprika pehely (mindenre rászóróm).

Az egyetlen, amit érdemes még külön kiemelni, az a folyékony fűszer – teljesen gluténmentes és totál függőséget okoz: csepegtettem paradicsomlevesbe tálalásnál, ízesítettem már vele zöldségkrémet, de elképesztően finom szinte bármilyen raguba, cukkinifasírtba, szendvicskrémbe, mártásba. Egy titka van: keveset kell használni.

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply