Itt is megtalálsz:
mindennapok

Pakolunk

Következik az alagsor: a mosókonyha jó ideje funkcionál, a lépcső alatti rész is teljesen tiszta és rendezett, kipucolt, a spájz régóta spájz, de van mit sárkánytalanítani rajta azért… most a leendő nagy előszobán van és a hangsúly. A rengeteg könyv, az égetőkemence, a korongozógép, a kutyakaja. A nagy szekrények, a kutya trófeái, a szánkó. A hólapát, a roller, a szigetelőtáblák, a kávéfőző doboza… És ez kb 3 m2 a húszból.

Kell a tér, kell a hely, gyűlik, amit elengedünk, megy a régi.

Apa mondta, hogy szívesen lerakja a lapot, csak pakoljunk ki, én meg majdnem elsírtam magam örömömben, hát akkor mégiscsak meglesz, biztosan meglesz, el is kezdtem járólapot válogatni, de teljesen belezavarodtam, úgyhogy az amit-a-helyi-boltban-lehet-kapni lesz az ökölszabály. Meglepően széles volt a választék már két éve is: majdnem minden volt, ami a nagyobb centrumokban. Nyilván egy bizonyos négyzetméterár felett nem, de nem is abban a kategóriában utazunk: a padló kellemes, megbocsájtó,megengedő sötét lesz, a falak fehérek, a bútorok ütött-kopottak 😀

Lényeg a hely, a sár és a hólé egy helyen tartása és az a fegyvertény, hogy a lépcsőre már mindenki csak papucsban lép, így a ház lakórésze tiszta (tisztább) és sármentes (sármentesebb) marad (maradhat).

Medve megérkezett. Rengeteg élménnyel gazdagodva, koszosan-boldogan, feltöltekezve és lelkiekben gazdagodva, én pedig csak nézem, hallgatom és nagyon büszke vagyok rá. Az egész elmenősdiben a legjobb mégis a megérkezés volt: nem szoktunk ennyi időt egymás nélkül tölteni és pont elég is volt, már hiányzott erősen.

Barnus már a mellettünk lévő szobában alszik, kapott új szőnyeget, jól, sokkal jobban tud pihenni és nekünk is megnyugtató, hogy halljuk a pumpát. A szőnyeg ilyen, a gyerek nagyon szereti, ha tehetné le sem jönne róla – igazi földszínű, ásványokra emlékeztető csíkozású és hatalmas, Barnusnak pedig nagy szüksége van a “földelésre” és ezt meg is találja ebben a hatalmas és jó puha szépségben.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply