Itt is megtalálsz:
mindennapok

Olvasok

Fú, tegnap több, mint 100 üveg érkezett hozzám és pillanatok alatt megtöltöm majd. Olvasok. Olvasom a szószos könyvet  és készül a csillagánizsos körtechutney, a kardamomos őszibarack, a fahéjas szilvabefőtt. A mediterrán relish, a sima tzatziki rengeteg mentával. Lekvárok, zöldségpástétomok, sőt, amióta megvan az automatám, azóta húspástétomokat is el tudok tenni minden gond nélkül a fiúknak. Én továbbra is jórészt a vegán étrendet nyomom: érezhetően rosszabb a közérzetem egy-egy húsos nap után. A tojást teljesen kivontam, a tejet/tejterméket szintén, mézet nem nagyon használtunk eddig sem, mert az agavé szirupban jóval kevesebb a szénhidrát. Hús nagyon ritkán kerül a tányéromra, de másnap mintha kő lenne a gyomromban, olyan érzés. Azonnal vizesedek, az térdem kattog, az ujjaim nehezebben hajlanak… pedig egy jó kis szaftos marhaburger azért mégiscsak az egyik legfinomabb dolog a világon. Szerencsére mostmár rengeteg alternatíva közül lehet választani, és egyre inkább hajlok arra, hogy a jó, szaftos marhaburgerben is az ízeket a fűszerek adják – ezért nem rágcsál senki nyers vagy sült, sótlan és fűszerezetlen marhahúst – és a textúrát már ezerféle növénnyel meg lehet teremteni, amik ugyanúgy felveszik a fűszereket és a szaftot, mint a hús. Ettem már kompromisszum nélküli óriási, szaftos burgert, hibátlan steak édesburgonyával és vegán sajtszósszal és meglepő volt az az élmény, hogy ez ilyen is lehet. Nem szomorú, nem pótlék, nem olyan-mintha, hanem fantasztikus, mennyei, páratlan. Persze ehhez nagyon kell tudni főzni. Vagy jó helyre kell menni enni 😀

 

Várom Kim John Payne Melegszívű fegyelmezés könyvét, sok problémánk van mostanában Barnabással és… most nagyon nehéz vele. Bántja a testvéreit, dühöng és fortyog, szófogadatlan és csapong, nehéz vele most egy fedél alatt. Még mindig várjuk az iskolából a visszajelzést, jó lenne már biztosat tudni, nem szeretek utolsó pillanatban kapkodni, bár ez az elmúlt öt év azért megtanított arra, hogy minden úgy van jól, ahogy van és tulajdonképp felesleges izgulni, mert vagy úgyis úgy lesz, vagy úgysem lesz úgy. A választásunkat a jelentkezéssel “felküldtük”, ott ezt nyugtázták (mert minden üzenet beérkezik, ebben sziklaszilárdan hiszek), és kapunk rá majd választ. Olyat, ami nekünk jó. Tehát nem csak sodródunk, nem a vakszerencse vezet, hanem mi magunk – ezzel az erővel beadhattam volna Sopronba vagy Indonéziába is, és akkor arra kapnék választ. De oda nem akarok menni, ott nem akarok élni, így fel sem merül, az általam számításba vett lehetőségek közül kapom meg a legjobbat, ebben biztos vagyok.

Húbasszameg, kell mégegy kávé, mert ebben a nagy spirituális fejtegetésben én magam is nagyon kimerültem, nemhogy ti.

Befejeztem Nesbo Hóemberét, majd megnéztem filmen… és óriási csalódás volt. A titkot, a feszességet, a finom részleteket vesztette el pont a történet, ráadásul sok fontos részlet, egész szál is kimaradt. Nekem nagyon lapos volt a film a könyv után sajnos. A legutolsó olyan könyv-film páros, ami csodásan működött képernyőn is, az Galbraith (azaz Rowling) Cormoran Strike sorozata volt: egyszerűen imádtam minden pillanatát a könyveknek is és a filmnek is.

Jön a következő Rumini is: ez lesz 7. könyv, amit Barnabás ezen a nyáron elolvas. Falja a könyveket, és lassan érik, hogy összeírom, miket olvasott eddig, mert bombabiztos az ízlése és simán abbahagyja a könyvet, ha nem tetszik neki a nyelvezet például. Vannak nagy, klasszikus kedvencei, vannak egyszerolvasós sztorik és persze vannak a már említett abbahagyósok. Érdekelne Benneteket, hogy mit olvas egy 8,5 éves?

 

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

3 hozzászólás

 • Reply Zsanett

  Naná,hogy érdekelne,bár én lányos könyvekben utazom,de ettől függetlenül szívesen olvasnék róla.

  2018-07-24 at 08:00
 • Reply Ági

  Szia Ági, én is Ági vagyok.
  Nemrégiben találtam rá a blogodra, eddig csak zugolvastam.
  Nekem is van egy 8évesmúlt, első osztályt végzett Barnabásom. Szóval mindenképp érdekelne, nálatok mik a favorit könyvek, az én fiam most a Ropi naplójára van rákattanva.

  2018-07-24 at 18:35
 • Reply Krisztina

  Cormoran Strike filmen? Hol? Nem is tudtam! (bocsánat, most ez a pont ragadott meg leginkább a bejegyzésből)

  2018-07-27 at 13:12
 • Leave a Reply