Itt is megtalálsz:
mindennapok

Vegyes vágott

Hamarosan a végére érek a rengeteg paprikának. Több, mint egy mázsa kápia paprikából főzök be idén mindenfélét, már csak 20 kiló van, aztán egy kis szusszanás és nekiállok a sárgarépa lazacnak.

Carrot lox. Rengeteg recept található a neten, én ezt a változatot készítettem el eddig és azt kell mondjam, a megtévesztésig hasonló mind ízre, mind állagra az általam olyannyira szeretett lazachoz, a különbség csak annyi, hogy a vegán változatot tudja bontani a szervezetem, a rendes lazacot viszont nem 🙁 Sebaj, beszerzek egy nagyobb adag bio sárgarépát és egy hatalmas üveg kapribogyót (én azt még teszek bele pluszban) és máris mehet a kamrába egymás mellé, takaros kis üvegekben. Tésztára, buciba, vegán krémsajttal, néhány szelet lilahagymával és jó sok kaporral sírnivalóan finom.

Van még egy japán, tamarindszószos változat is, az sem lehet rossz… Szegény vegán én, de rossz sorom lesz nekem télen…

Jön a két Bologasszony ünnep közti időszak, áldást kap a fűszerspirál, indul a bőség, talán nem véletlen tisztul és szépül nálunk pont most a szuterén is.

Ezeket a padlóburkolókat néztem ki:

Ez egy nagyobb, 30-as darabokból álló, elég vad padló, hófehér falakkal és barna bútorral működhet és nagyon vidám. Mindaz, amit a lakótérbe soknak tartottam volna, azt egy előszoba (inkább mudroom, mint előszoba, de a mudroomnak nincs magyar megfelelője) vígan elbír.

Ez a másik versenyző, ez is nagyon tetszik, ebben az apróbb minták tetszenek és a semlegessége, majd meglátjuk, Medve mit szól hozzá. Még egy nagy, hosszú és tárolós pad kell, hogy teljes legyen az örömöm és soha többé ne lássak sáros csizmát és vizes kabátot a lakótérben. Csak jussunk el oda. Erre a hétvégére rengeteg dolgot terveztünk be, hogy elpakolunk, megcsinálunk, de csak döglöttünk a medencében és jobbra-balra fordultunk a hőségben.

Elvittük Barnust a Bátor Táborba. Voltak elképzeléseim, milyen lehet, de a valóság minden képzeletemet felülírta. A szervezettség, a figyelmesség, a szakértelem és a gyerekek iránti szeretet jár át mindent, a hely káprázatos, kedvem lett volna minden zugát felfedezni, amikor pedig meglibbentették, hogy milyen programok várnak a gyerekekre… :O Egy biztos: itt újra lehet indítani a gyerekkort. Vigyáznak, figyelnek rájuk éjjel és nappal, nekik pedig csak azzal kell foglalkozniuk, hogy a lehető legtöbb élményt magukba szívják és lelkileg feltöltődve és megerősödve vágjanak majd neki a mindennapoknak. Nem lehet fotózni, és a gyerekek nem vihetnek be magukkal telefont, viszont van hivatásos fotós velük, és remélem, a Bátor Tábor facebook oldalán majd hamarosan látom Barnuskát. Itt még benyomja a kis kekszecskéjét becsekkolás előtt, sőt, a többieknek is adhatott! A 3ch darabonként az 3 ch darabonként, mindenkinek belefért <3 Nektek fogalmatok nincs, mekkora élmény ez, mekkora szó ez! Az adhatja és az elfogadhatják… <3

Jövő héten néptánc táborba megy, aztán pedig újra a Balcsin élünk majd egy pár hétig és előbb Medve, aztán ha minden jól megy, akkor Apa csatlakozik hozzánk, és akkor a fiúknak minden álma valóra válik majd: tüzeskedhetnek és pecázhatnak. Más nem is kell.

Gergő is kiválasztotta magának az óvodás hátizsákját, egy nagyon vad és roppant férfias zöld, dínós hátizsák lett a kiválasztott (nyilván van itthon rengeteg kishátizsák, de a lelkének nagyon kellett, hogy ne örököljön most, hanem vadiúj sajáttal induljon). Nem tudom, hogy mi lesz a jele, de a létező legpraktikusabb megoldás, amivel eddig óvodásjel témában találkoztam, az 1 db textilfilc és 1 csomag leukosilk. Ebből a 4,6 méterből annyiszor 2 centit vágok le és rajzolom rá a jelét, amennyi csak a csövön kifér, ráadásul sok dolog megmarad Kolosnak is Gergő után, így ha már nem jó Geruszra, akkor csak lehúzom a leukosilket és kész. Barnus dolgaiba is így kerül majd bele a név: mivel MINDENT fel kell címkézni, és mindenben benne kell legyen a neve, ezért az úszónadrág, fürdősapka, úszóhátizsák, ünneplő cipő, télikabát mind-mind ilyen leukosilkes kezelést kap majd. A franc se vesz újat ezekből, na.

Rendeltem új könyveket, Barnus új sorozatra kapott most rá, és lélekben készülök az iskolakezdésre: jó lesz ez az ősz, remélem nagyon jó lesz.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Judyt

    Jaj, úgy örülök,hogy tetszik a Tábor, izgatottan vártam, mit írsz majd róla 🙂 Én épp nekik gyűjtök a futásommal idén először, de már évek óta terv, hogy önkéntesként megyek a táborba (csak a saját gyerekek miatt nem tudtam még.. meg most sem 😀 🙁 ) Egy szó mint száz, boldoggá tesz, hogy ezáltal ha nagyon nagyon közvetetten én is adhatok nektek 🙂

    2018-08-06 at 10:06
  • Leave a Reply