Itt is megtalálsz:
mindennapok

A nagy ételhordós poszt – avagy szerintem ezek a legjobbak

Azzal kezdem, hogy nyilván mindig, mindenből van jobb, menőbb, magasabban pozícionált és profibb. Van, amire még csak kinéztem, van, amit évek óta használunk és  tökéletesen beváltak, nagyon szeretem mindet és az ára is elérhető.

1., Curver Fresh csatos kollekció. Stabilan tart, én ezeket a kicsi, 2 dl-es tartókat használom egy-egy szendónak, szelet sütinek, pár szem keksznek.

2., Decathlonos szívószálas kulacs. Igen, van sima csőrös is, de -valszeg az én kölkeimben a hiba- amit dönteni kell, azzal leisszák magukat. A sárga földig. Ezért a fél literes palackok nem játszanak, a csőrösre elfelejti visszanyomni azt a szart és folyik ezerfelé, szóval ez marad. Ezen azért LÁTVÁNYOS, ha nem zárja be.

3., Sistemplastics 1.25l bento cube. Az ebédhez nekünk nem ez az első választás: szeretem, ha a gyerek meleg ebédet eszik. Hideg, tartalmas tízóraihoz, uzsonnához tökéletes: fér bele gyümölcs, lekvár, szósz (külön kis edényben), egy vékonyabb szendó vagy wrap, szóval egy tesióra közeli 25-30ch-s dologhoz tökéletes. Meg tudok benne oldani egy egész ebédet is, de arra van egy sokkal jobb, ez:

Ilyet Gergőnek szeretnék, a hagyományos acél háromkamrás ételhordó mellé. (Adri kussol, nem röhög. Róbert is.)

4., Tökéletes, körbe patentos ételhordó a tescoból. Medve nagy kedvence, tökéletesen működik, de meg is kérik az árát.

5., Bazi nehéz, de ez a nagyágyú: beleteszem forrón a levest, alá a másodikat (mondjuk gombás rizs), és a gyerek 5 óra múlva gőzölögve emeli ki a komplett ebédet. Csavaros, praktikus tároló, soha semmi nem folyt még ki a dobozaiból. A tökéletes (és meglehetősen drága, de elnyűhetetlen) társ az ebédhez.

6., A banán hordót kidobtam, mert -biztos bennem a hiba- de az általam vásárolt banánok nem akartak abba az irányba kanyarodni, ha viszont megpucolom és kettévágom, akkor úgy bebarnul pár óra alatt, hogy nem eszi meg a kölyköm. Persze, tudom, csepegtessek rá citromlevet, de azt mondom, csepegtessen aki tud, én reggel azért küzdök, hogy nyitva tudjam tartani a szemem. Az alma és a szőlő tartó viszont bevált, de újat kell venni belőlük: nem nyomódott meg az alma, nem trutymózta be a táskát, a cuccokat, szóval szeretem. Mehet bele őszibarack, nektarin is.

7., Sistemplastics ez is. A tortilla. A palacsinta. A baguette. A kifli. A stangli. A nyers zöldségek. A hotdog. A szószosba meg a hummusz. A vegán sajtszósz. A házi nachos dip. Mondjam még?

Bento boxból eddig ilyenünk volt, de már elmúlt: nem szerettem, nem tudtam jól kihasználni és nem zárt rendesen. Curver.

Nem váltak be az ilyen ételhordók sem:

Tudom, elsősorban ez otthoni tárolásra van, de nekünk még a keksz is kiszóródott belőle. Ugyanez érvényes minden olyan ételhordóra, amin nincs csat. Ismétlem, a hiba bennünk van.

Gyönyörű bento box, de gumit kell ráhúzni, úgy záródik. Muhahahaha.

Óriási divat a befőttes üvegbe ebéd, milliónyi recept és összeállítás van Pinteresten. Soha nem tennék üveget a gyerekem táskájába. Ha jobban belegondolok, a sajátomba sem.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

2 hozzászólás

 • Reply Lia

  Szia Ági!
  A Decathlonos tárolóval nálad találkoztam először, tök jó segítség lesz az utazásainkhoz, úgyhogy köszi a tippet! 🙂
  1,5 évesnek pohár/itató tipped is van esetleg, Kolos miből szeret inni?

  2018-08-02 at 12:14
  • Reply Ági

   Kolos cumisüvegből és csőrös pohárból, abból nincs nagy variálás, nekem a sima, dm-es tökéletesen bevált.

   2018-08-04 at 10:25

  Leave a Reply