Itt is megtalálsz:
mindennapok

Csütörtökön megyünk beiratkozni!

Megkaptuk a tanszerlistát, kiválasztottuk a hátizsákot, a tolltartót, és elkezdtük beszerezni az évkezdős holmit, Barnus ugyanis jóóó sokáig nem lesz itthon és szinte csak az évnyitóra esünk majd be.

Ezek vannak eddig:

1., Ez a sima,mezei tornazsák. Benn tárolják majd, ezen kívül kell egy néptánc felszerelés és egy úszócucc is.

2., A táska. Hosszasan keresgéltük a számára megfelelő zsebelosztást, de végül emellett döntött: két nagy rekesz és két zseb: egyik elnyeli a vércukormérőt, a másik pedig az uzsonnás dobozt (narancslével, gyümölcspürével, mindennel, ami hypo esetén kell). A tolltartó valamelyik nagy rekeszbe megy majd, ezért nem is nagyot választottunk, hanem egy sima kihajthatósat, szettben volt a táskával, ilyen:

Kell bele 2 golyóstoll, 3 HB-s ceruza, egy vonalzó, egy hegyező, radír, kék, piros, zöld ceruza és az alap színesek. Ide bőven elég egy 12 színű, mert a rajz-technika dobozban úgyis van színes ceruza külön. Amit most meg is vettem a többi papíron lévő szirszarral együtt. Hozzácsaptam Gerusz óvodás zsákját is, illetve B kap egy külön tornazsákot a néptánc cuccnak (cipő, spéci nadrág, törölköző) és máris hipp-hopp egy kisebb afrikai állam éves GDP-je huss…

3., Ezt nagyon fogom szeretni és áldom majd az eszem minden héten az úszás után, amikor nem csöpög a víz mindenből és nincs elázva semmi: spéci decathlonos úszócucc tartó, belefér a papucs, a szemüveg, a nadrág és a sapka. A törölköző nem, azt külön nejlonba kell tenni, de az is lehet, hogy megtalálom még itthon a csíbós tartót. Külön táskával mennek, ez a legtöbb gyereknek egy tornazsákot jelent, Barnusnak nagyon nem: neki kell pumpatok, fertőtlenítő, pumpazár, innivalók, bökős mérő plusz ez az átlátszó szar, szóval egy rendes, kisebb hátizsák lesz az úszófelszerelése, és remélem, hogy nem a néptáncos napokon lesz az úszás, mert akkor a gyerek nyilván nem tud 3 zsákkal lavírozni, én viszont nem akarok Kolossal ott dekkolni egész néptánc alatt.

4., Megrendeltem az írószereket is: a Faber Castell grip sorozatára esküszöm, a fontos írószerek olyanok, festékből is azt vettem, a többi Ico és Colorino vegyesen, ahogy kitapasztaltuk már. A ragasztó Ico és Tesa, bevált nagyon, a Pepcos ragasztó nekünk nagyon nem volt jó, egy nap után elengedett minden.

5., Kellett neki egy nagyfiús pénztárca is. Abban tárolja majd a taj kártya másolatát, az utolsó orvosi összegzést – kezelőorvos neve, osztály száma, hogy ha segítség kell neki, a mentő tudja, hogy célirányosan merre menjen. Ezt a diabos gyerekeknél így szokták, és minél gondosabban le van írva, hogy mi a helyzet, annál kevésbé valószínű, hogy be is kerül a gyerek, úgyhogy ez afféle szerencsehozó is, hogy ne legyen baj 😉 Elnyeli majd a kis pénzt, aminek mindig lenni kell nála, mert olyan 2000 Ft mindig van nála, ebből biztonságosan meg tud ebédelni és tud magának narancslevet hozatni. Itt is ugyanaz az elv, mint az orvosi papíroknál: ha ott van, tuti nem kell. Barnus pl. 2 éve ugyanazzal a kétezressel mászkál. A tárcában helyet kap majd a diákigazolványa és a könyvtári olvasójegye is.

6., Uzsonnás doboz. Nem ártós műanyagból van és tuti befér a táska zsebébe, hisz egy a gyártó, olyan hülye meg nem lehet, hogy a saját táskájába ne férjen bele.

+1: kapott még egy neonsárga esővédő huzatot is, ebből a szempontból B állati jófej, ő használja az ilyesmit, már csak azért is, mert a mérőt védeni kell. Egy tuti esernyő kell még neki, amit picire össze lehet csukni, és akkor talán meg is vagyunk.

… és felkészül az őszi ruha és a tízórai / uzsonna szekció, eddig ugyanis ritkán volt olyan, hogy tízórai, ebéd, uzsonna is házon kívül ÉS egyedül menjen. Volt, persze. De azt nem élték túl az edények, na. Rengeteg post it kell, ugyanis mindig, mindenre rá kell írni neki, hogy hány ch-hoz adjon be inzulint és azt milyen ütemben tegye, de ha van jól zárható, könnyen kezelhető, nem csöpögős, nem folyós, nem maszatolós felszerelés, akkor játszi könnyedséggel megold mindent. Igen, ezért kellett a méregdrága ételhordó: reggel beletettem a főtt ételt és 5 órával később még ugyanannyi fokos szinte, de nem megy le a veszélyes zónába (30-60 fok), ahol a bacik elszaporodnak és ordas fosás a vége. Barnus meleget ehet minden nap: levest, főzeléket, amit szeretne, a tízóraira pedig klassz kis csavaros salátás, zabkásás ételhordókat és klassz, könnyen használható és jól bepattintható gyümölcstárolókat és szendvicses dobozokat néztem ki.

Ha érdekel benneteket, hogy mi vált be, megosztom: feketeöves ételcsomagoló vagyok évek óta.

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Ági

    Mi is TopGal táskát-tolltartót vettünk tavaly, nagyon bevált, könnyű maga a táska, jól pakolható! Tuti szeretni fogja Barnabásod! Egy mosás ráfért év végére, de azon kívül semmi baja, pedig az enyém gyerek aztán nem kímélte…
    Nagyon-nagyon jó kis szettet pakoltál össze, nem lehet könnyű ennyi mindenre figyelni!

    2018-07-30 at 19:09
  • Leave a Reply