Itt is megtalálsz:
mindennapok

Ezt fújom mostanában

Soha nem kapok annyi üzenetet, mint amikor a parfümökről írok, ami egyrészt nagyon cuki, másrészt nem értem: gyakorlatilag szerintem a legfrissebb illatom is minimum 10 éves, szóval nem nagyon haladok a trendekkel – és akkor még finoman fogalmaztam.

Nem igazán tudnám megnevezni az én ÁLLANDÓ illatomat, de ha mindenképp választani kellene signature scentet, akkor az egyik szeretett Burberrym lenne az (Weekend például, bár az átlátszó üveges már nem az igazi), a másik pedig gondolkodás nélkül a Bvlgari pour femme, amiről sok parfümbolond úgy tartja, hogy az olaszok válasza a Chanel 5-re.

Nem tudom. A Chanel 5 nem az én világom, nekem túl aldehides, de a Bvlgari pour femme-ben nagyon otthon vagyok. Nagyon.

Direkt nem ezeket mutatom most, hanem azokat a szépségeket, amiket ilyenkor fel-felfújok magamra, és szeretem őket, csodálom a komplexitásukat és nagyon lelkesen fújom őket az évnek a hidegebb hónapjaiban.

1., Jo Malone Ginger Biscuit. Régi, nagyon régi, pár csepp van az üveg alján, de nem hagyhatom ki: gyömbér. Vanília. karamell. Mindezt nem fojtogató édesen, hanem valahogy elegánsan, szárazon, nem cukormázba fullasztva, de porcukorral meghintve.

2., Lancome Poeme. Ehhez nagyon hideg kell. Igazi nagyvad, jellegzetes, nehéz, ugyanakkor nagyon puhán ölel körbe. Egyetlen fújásnál több, halálos belőle, de egy fújás maga a gyönyörűség. Juliette Binoche reklámozta anno, és nagyon jól is álltak egymásnak.

3., Estée Lauder Intuition. Ez kakukktojás, nincs most itthon, de megrendeltem. Nem kifejezetten téli illat, sőt: citrus, grapefruit ami egyből érződik, de ha ez az új üveg is olyan, mint a régi, akkor mégis van benne valami, ami nekem nagyon ehhez az időszakhoz köti. Semmiképp nem a klasszikus téli illat, de egyszer megpróbáltam nyáron viselni, és nem volt jó. Sok volt, nehéz volt, valahogy másképp érvényesülnek benne a citrusok… puha. Nem tudom. Nekem ide tartozik.

4., Gucci Rush. A sokadik. A nagyon sokadik. A nagyon sokadik tél nagyon sokadik Rush-ja. Egy fújás. Nem több. Mínuszok. Napokig a sálamon. Imádom.

5., Trussardi Inside. Nekem ez egy nagyon közeli bőrillat, ha ez van rajtam, egy idő után el is felejtem, annyira egybeolvadunk. Írtam róla már itt is, a szerelmünk azóta is töretlen. Ez van.

6., Burberry. Bármelyik. Komolyan bármelyik. Olyan régi rajongó vagyok, hogy az első üveggel hellyel-közzel 20(!Helga! 20! :O) éve vásároltam egy diákcsere során. Húsz éve.  Töretlen a szerelem és nem tudnak olyan illattal előjönni, amit ne szeretnék. Szerettem ezt. Rajongok a Weekend-ért. Jöhet a Body, a Brit, a Beat, az akármi.

Ti? Meséljetek, mit fújtok?

 

Megosztás:
Previous Post Next Post

7 hozzászólás

 • Reply Ágihanna

  Közel sem vagyok annyira otthon az illatokban mint te, de nekem most a DKNY Be delicious illata AZ Illat 🙂 Plusz egy MEXX parfüm, ami citrusos, de nekem is inkább téli, mint nyári.

  2018-11-03 at 19:40
 • Reply Mókusélet

  Ősszel, télen Dsquared2 She Wood, pedig nem szeretem a fás illatokat, de ez édeskés lesz.Most épp Bicouse it’s You. Ha nagyon tél, akkor Midnight Rose és nyáron egyértelműen D&G 3.Evek óta vissza terek hozzá.

  2018-11-03 at 19:57
 • Reply ZSÓFIA PILHÁL

  Hermes, az osszes Jardin parfumot hasznaltam. Szules ota viszont nem talalom az illatomat. Megyek,szaglaszok,semmi. Talan most a L’inerdit lesz a befuto,vagy a Jo Malone Fresia.

  2018-11-03 at 21:19
 • Reply G.K.

  Jacomo Silences Purple <3 örök szerelem. És az Black Opium az Yves Saint Laurent-től, azt is fújnám, csak khm…hát nem olcsó na.

  2018-11-04 at 09:47
  • Reply Ági

   Akkor te is nagyvadakkal mászkálsz 😀

   2018-11-14 at 12:16
 • Reply Zsuzsa

  Semmit. Mert szoptatok, és ez az időszak legyen tisztán anya szagú.

  2018-11-04 at 11:23
  • Reply Ági

   Ott a hatalmas piros pont!

   2018-11-14 at 12:15

  Leave a Reply